fbpx

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 64-77: Στον τελικό… αιωνίων με άμυνα και Σλούκα, Λεσόρ, Γκάι! (vids)

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 64-77: Στον τελικό… αιωνίων με άμυνα και Σλούκα, Λεσόρ, Γκάι! (vids)

Το τρόπαιο του Super Cup απέναντι στον Ολυμπιακό θα διεκδικήσει το Σάββατο (30/09, 20:30) στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός, μετά την επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με 77-64.

Το Τριφύλλι δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος του ημιτελικού, αλλά χάρις στην εξαιρετική του άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση.

Μέχρι να συμβεί αυτό, οι Σλούκας (8π., 7 ασ., 3ρ.), Λεσόρ (20π., 7ρ.) και Γκάι (14π., 4/6 τρ.) ήταν εκείνοι που οδηγούσαν την ομάδα του Εργκίν Αταμάν στην επίθεση, όντας εκπληκτικοί.

Μετά το ημίχρονο εξαιρετικός ήταν και ο Βιλντόζα (11π., 3/3 τρ.), ο οποίος έδειξε να βρίσκει ρυθμό έπειτα και την απουσία του λόγω τραυματισμού. Μεστή παρουσία και από τον Ερνανγκόμεθ (10π.)

Από την απέναντι πλευρά ο ΜακΝις σημείωσε νταμπλ νταμπλ (19π.-10ρ.), μοιράζοντας ταυτόχρονα και θέαμα! Όμως η εμφάνισή του και η μαχητικότητα των συμπαικτών του δεν έφταναν για να κάνουν την υπέρβαση…

Μαέστρος Σλούκας, εκπληκτικός Λεσόρ, αλλά… ντέρμπι

Ντέρμπι ήταν το πρώτο δεκάλεπτο στη Ρόδο ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, με το Τριφύλλι να έχει τα ηνία του ματς χάρις στον φανταστικό Σλούκα. Ο Έλληνας γκαρντ ήταν… μαέστρος μέσα στο παρκέ και έκλεισε με έξι ασίστ το αρχικό κομμάτι του ματς. Από την άλλη ο ΜακΝις σκόραρε εννιά πόντους και ήταν ο κύριος λόγος που η ομάδα του ολοκλήρωσε την περίοδο με μόλις τέσσερις πόντους πίσω, 22-18.

Ίδια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο κομμάτι του ματς, με τον Δικέφαλο του Βορρά να μένει κοντά στο σκορ,  να το φέρνει στα ίσα στο 15’, 25-25 και να περνάει μπροστά ένα λεπτό μετά με 26-25. Εν τέλει οι Πράσινοι μετά και τις οδηγίες του Αταμάν σε τάιμ άουτ, κατάφεραν να ανακτήσουν το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο. Με μπροστάρη στο σκοράρισμα τον Λεσόρ των 15 πόντων, πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά με 38-33 χάρις και στο εκπληκτικό τρίποντο buzzer beater του Γκάι!

«Δάγκωνε» στην άμυνα και… καθάρισε το ματς

Από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος συνέχισε ο Σλούκας, με ένα καλάθι και μία ασίστ για το τρίποντο του Ερνανγκόμεθ. Έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +10 ενάμισι λεπτό μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, οδηγώντας τον κόουτς Τακιανό στο να πάρει άμεσα τάιμ άουτ.

Αυτό έφερε αποτέλεσμα, μιας και ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 25′ σε τέσσερις πόντους, 46-43. Όμως οι Πράσινοι με την τριάδα Σλούκα-Λεσόρ-Γκάι έφεραν το παιχνίδι στο υπέρ τους 53-45, πριν οι δύο πρώτοι κάτσουν στον πάγκο στο 28’ για να πάρουν ανάσες. Οι συμπαίκτες τους ανέλαβαν δράση και με εξαιρετική άμυνα έτρεξαν ένα 12-0 σερί, για το 65-45 στο τέλος της περιόδου. Μάλιστα ο Βιλντόζα σκόραρε και αυτός buzzer beater στο τέλος της τρίτης περιόδου, για το +20 της ομάδας του!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ πάλεψε να επιστρέψει στο παιχνίδι, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και μείωσε στο 37’ στους 12, 74-62. Όμως ο Παναθηναϊκός με την εμπειρία των παικτών του κατάφερε να κρατήσει τη νίκη και να φτάσει στην επικράτηση με 77-64.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 33-38, 45-65, 64-77

Δείτε ΕΔΩ την στατιστική του ματς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ