fbpx

Γιάννης-Τζρου: Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερού

Γιάννης-Τζρου: Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερού

Ο Αντετοκούνμπο έχει συνδέσει το μέλλον του στους Μπακς με εκείνο του Χόλιντεϊ, με τους λόγους που έχει δημιουργηθεί αυτός ο πανίσχυρος δεσμός να ξεπερνούν τις τέσσερις γραμμές του παρκέ.

Γράφτηκε εκτενώς πρόσφατα στον αμερικανικό Τύπο πως η παραμονή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Μιλγουόκι, εξαρτάται μεταξύ άλλων και από την υπόθεση του Τζρου Χόλιντεϊ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2024 έχει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος. Γιατί, όμως, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2021 στο Τόκιο είναι τόσο πολύτιμος για τον Έλληνα σούπερ-σταρ, πέραν από τους προφανείς λόγους;

Πρώτα απ’ όλα έχει παρεμφερή προσωπικότητα. Είναι πλήρως αφοσιωμένος στο μπάσκετ, δεν τον απασχολεί η δημοσιότητα και αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο στην οικογένεια του. Ως γνωστόν είναι παντρεμένος με την πρώην επαγγελματία παίκτρια του ποδοσφαίρου, Λόρεν Τσένι και μαζί έχουν κάνει δύο παιδιά. Μια σημαντική παράμετρος είναι ότι όπως και ο Greek Freak δοκιμάστηκε με τον χαμό του πατέρα του και φυσικά με τις αμέτρητες δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας στην Αθήνα, έτσι και ο Χόλιντεϊ βίωσε μια μεγάλη περιπέτεια, όταν η σύζυγος του διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο τον Ιούνιο 2016, εν μέσω της εγκυμοσύνης στο πρώτο τους παιδί.

Τρεις μήνες αργότερα, η κόρη τους ήρθε στον κόσμο και τον Οκτώβριο, η Λόρεν υποβλήθηκε σε επιτυχημένη επέμβαση αφαίρεσης του όγκου από το δεξί μέρος του εγκεφάλου της. Μάλιστα τότε ο Χόλιντεϊ είχε ζητήσει από τους Πέλικανς (στους οποίους αγωνιζόταν) να αποχωρήσει από τις δραστηριότητες τους, πράγμα που φυσικά η ομάδα του είχε σεβαστεί και του είχε επιτρέψει να πράξει.

Έκτοτε όλα έχουν εξελιχθεί ομαλά και μάλιστα έκαναν ακόμα ένα παιδί, καθώς το 2020 υποδέχθηκαν τον γιο τους Χέντριξ.

Η Λόρεν ως πρώην επαγγελματίας, σέβεται απόλυτα το πρόγραμμα του Τζρου και μάλιστα πολλές φορές στη Νέα Ορλεάνη τον ακολουθούσε στο γήπεδο για τις βραδινές του προπονήσεις, παίρνοντας μαζί και την κόρη τους.

Το προπονητικό κέντρο στο… σπίτι

Στη διάρκεια του καλοκαιριού, η οικογένεια Χόλιντεϊ δεν έχει να προβληματιστεί για το πρόγραμμα των προπονήσεων, καθώς ο πλέι-μέικερ των Μπακς έχει φροντίσει να χτίσει ένα κανονικό γήπεδο μπάσκετ στην έπαυλη του στο Λος Άντζελες. Για την ακρίβεια, είναι σαν ένα κανονικό αθλητικό κέντρο, καθώς πέραν του γηπέδου, έχει αποδυτήρια, διάφορους χώρους αναψυχής και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο.

Όπως και ο Greek Freak, έτσι και ο Χόλιντεϊ στην διάρκεια της off season προσέχει πάρα πολύ τον εαυτό του και παρασύρει μαζί και τα αδέλφια του. Ο μεγαλύτερος Τζάστιν και ο μικρότερος Άαρον προπονούνται μαζί του, ενώ υπάρχει και η μικρή αδερφή τους, Λόρεν η οποία έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο UCLA. Τα αδέρφια δίνουν μεγάλη έμφαση στη δουλειά που κάνουν όταν δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα και γι’ αυτό στο ξεκίνημα της προετοιμασίας είναι συνήθως σε εξαιρετική κατάσταση και δεν χρειάζονται χρόνο προσαρμογής στους αγωνιστικούς ρυθμούς.

Ακόμα ένα κοινό τους στοιχείο είναι πως δεν τους αρέσει να ξοδεύουν χρήματα αλόγιστα και είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι. Το 2020 το ζεύγος Χόλιντεϊ αποφάσισε να δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε Αφροαμερικανούς σε δέκα διαφορετικές πόλεις της Αμερικής, ενώ παράλληλα ενίσχυσε με μισό εκατομμύριο δολάρια, πανεπιστήμια στα οποία φοιτούν Αφροαμερικανοί τα λεγόμενα HBCUs (Historically black colleges and universities). Το fund που έχει δημιουργήσει με τη γυναίκα του, έχει κάνει δωρεές που αγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια δολάρια και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας τη δράση του.

Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν κάνει τον Αντετοκούνμπο να εκτιμάει απεριόριστα τον «κουμανταδόρο» της ομάδας του, ο οποίος παράλληλα είναι και ένας από τους καλύτερους αμυντικούς της λίγκας. Συνάμα δεν ψάχνει τη δημοσιότητα, δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητικός και προσπαθεί να παρακινεί τους υπόλοιπους παίκτες των «ελαφιών» μέσω του παραδείγματος που δίνει.

Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του, είναι αρκετές οι φορές που έχει αγωνιστεί με σημαντικές ενοχλήσεις και γι’ αυτό, παρά το γεγονός ότι το επόμενο καλοκαίρι θα έχει συμπληρώσει το 34ο έτος της ηλικίας του, θα είναι ένας από τους πιο περιζήτητους free agents της αγοράς.

Κάλλιστα θα μπορούσε να «κάτσει» πάνω στο συμβόλαιο των 39,4 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2025, αλλά θεωρείται δεδομένο ότι θα βγει στην ελεύθερη αγορά για ένα καινούριο πολυετές.

Αν η ομάδα του Μιλγουόκι φτάσει ψηλά στα πλέι-οφ και ο Γιάννης πειστεί να επεκτείνει το συμβόλαιο του, το ίδιο θα κάνει και ο Τζρου…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ