fbpx

Αποκλειστικό Apexsports: «Βλέπει» Μπραζντέικις ο Ολυμπιακός

Αποκλειστικό Apexsports: «Βλέπει» Μπραζντέικις ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός, δεν έχει κλείσει τις μεταγραφές του για τη σεζόν 23/24, καθώς είναι στην αναζήτηση ενός παίκτη που θα καλύψει την θέση «2».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Apexsports, φαίνεται πως έχει βρει τον παίκτη αυτόν στο πρόσωπο του 24χρονου Λιθουανού, Ίγκνας Μπαζντέικις.

Πρόκειται για μια περίπτωση, που ο Έλληνας τεχνικός των ερυθρόλευκων «γλυκοκοιτάζει» το τελευταίο διάστημα και έχει θέσει ως κύριο στόχο την απόκτηση του.

Το 2022 βρέθηκε από το NBA στην Ζαλγκίρις Κάουνας, με την λιθουανική ομάδα να του προσφέρει συμβόλαιο 1+1 ετών.

Τον Ιούνιο του 2023, η Ζαλγκίρις ενεργοποίησε το +1 της συμφωνίας, κάτι που σημαίνει πως ο παίκτης ανήκει στους Λιθουανούς έως το καλοκαίρι του 2024, χωρίς να υπάρχει όρος για buy out.

Αυτό ακριβώς δυσκολεύει την περίπτωση της απόκτησης του παίκτη από τον Ολυμπιακό, καθώς η Ζαλγκίρις μπορεί να κάνει σκληρό παζάρι στους Πειραιώτες, ειδικά τη στιγμή που γνωρίζει πως είναι διακαής πόθος τους coach Μπαρτζώκα.

Ως εκ τούτου, οι Λιθουανοί πρέπει να δελεαστούν με μια πρόταση που θα είναι… πολύ καλή για να την αρνηθούν.

Να σημειωθεί ωστόσο πως ο μισθός του Λιθουανού μετά βίας αγγίζει το ποσό των 600.000 ευρώ και αυτό είναι κάτι που βοηθάει τον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η συμφωνία του με την Ζαλγκίρις ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η έως τώρα πορεία του Μπαζντέικις:

Ο Λιθουανός μπασκετμπολίστας (2.01), πριν βρεθεί στην ομάδα της Ζαλγκίρις, ήταν στον μαγικό κόσμο του NBA, καθώς επιλέχθηκε από τους Σακραμέντο Κινγκς το 2019 και έκτοτε δόθηκε στους Νιου Γιορκ Νικς, όπου τον έστειλαν στη G-League και στους Γουεντσέστερ Νικς.

Το 2021 βρέθηκε στους Φιλαδέλφεια Σίξερς για λίγους μήνες πριν μεταβεί στους Ορλάντο Μάτζικ, που τον έστειλαν στην θυγατρική τους ομάδα τους Λέικλαντ Μάτζικ.

Ο Μπραζντέικις, πριν αποφασίσει να ενταχθεί στην εθνική της Λιθουανίας, είχε προλάβει να πάρει ένα ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο Κ16 με την ομάδα του Καναδά, καθώς κατέχει και τις δύο υπηκοότητες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ