fbpx

Analytics: Ο Μιλουτίνοφ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε! 

Analytics: Ο Μιλουτίνοφ συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε! 

Ο Σέρβος σέντερ δείχνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο όλα όσα παρουσίασε, αλλά δεν είδαν οι φίλοι του μπάσκετ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, με την ΤΣΣΚΑ. 

Η απουσία της ΤΣΣΚΑ από την κορυφαία σκηνή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μοιραία μείωσε δραματικά την προβολή των παικτών της. Ως εκ τούτου, οι εμφανίσεις του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Σερβίας, έχουν προκαλέσει ενθουσιασμό στους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι διαπιστώνουν πως η εικόνα του απέχει παρασάγγας (προς το καλύτερο) από αυτή του 2020, όταν φόρεσε για τελευταία φορά τα ερυθρόλευκα. 

Στην πραγματικότητα, βέβαια, όπως αποδεικνύεται μέσω των προχωρημένων στατιστικών, ο «Μίλου» συνεχίζει από εκεί που τελείωσε την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, με την φανέλα της ΤΣΣΚΑ στην VTB league. Οι άξονες του παιχνιδιού του είναι οι ίδιοι και το αξιοσημείωτο είναι πως οι επιδόσεις του είναι παρεμφερείς! 

Ασυναγώνιστος με πλάτη  

Ο πρώτος και βασικότερος έχει να κάνει με το post up, στο οποίο δείχνει ασυναγώνιστος, γιατί κάνει τέλεια όλα τα βασικά. Από την μια ξέρει να «φτιάχνει» και να «σφραγίζει» την θέση του, (κυρίως από το αριστερό μπλοκ) και να παίρνει την μπάλα. Ακολούθως χρησιμοποιεί πολύ καλά το δυνατό κορμί του και ακόμα κι αν δεν μπορέσει αμέσως να εκτελέσει, έχει το κατάλληλο footwork, ώστε να προσποιηθεί και να δημιουργήσει χώρο για να κάνει το αγαπημένο του δεξί hook. 

Σε έξι παιχνίδια στο Παγκόσμιο, ο 29χρονος σέντερ εκδηλώνει το 31,6% των κατοχών του παίζοντας με πλάτη στο καλάθι και η παραγωγικότητα του είναι 1,2 πόντοι ανά κατοχή. 

Αντιστοίχως, σε 46 (μαζί με τα φιλικά) ματς πέρσι με την ΤΣΣΚΑ, το 30% των προσπαθειών του ήταν μέσα από ποσταρίσματα που του απέφεραν 1,2 πόντους ανά κατοχή. 

Ο ΜΙΛΟΥ ΜΕ ΠΛΑΤΗ

ΟΜΑΔΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΟΝΤΟΙ Α.Κ. ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΤΣΣΚΑ 30% 1,20 61,8%
ΣΕΡΒΙΑ 31,6% 1,22 61,9%

Αποτελεσματικός και στο PNR

Η δεύτερη επιλογή του είναι το ρολάρισμα μέσα στην ρακέτα μετά από σκριν στην μπάλα. O Πέσιτς τον χρησιμοποιεί λιγότερο με αυτόν τον τρόπο σε σχέση με τον Ραΐκοβιτς στην ΤΣΣΚΑ, έστω κι αν ο παίκτης του Ολυμπιακού δείχνει σε πολύ καλή σωματική κατάσταση και τα ρολαρίσματα του είναι με εξαιρετική ταχύτητα και ισορροπία. Ίσως πιο χαρακτηριστική περίπτωση, αποτελεί το πλαϊνό  Pick N Roll που έστησε με τον Μπογκντάνοβιτς στο σημερινό (5/9) ματς με την Λιθουανία, το οποίο τελείωσε με ένα πολύ δυνατό άλμα και δεξί χουκ, αφήνοντας άγαλμα τον Βαλαντσιούνας.

Η παραγωγικότητα του μετά από PNR στο Παγκόσμιο είναι εντυπωσιακή, καθώς φτάνει τους 1,58 πόντους ανά κατοχή, με ποσοστό επιτυχίας που ξεπερνάει το 73%! Με την ΤΣΣΚΑ είχε 1,25 πόντους, αλλά με περισσότερες κατοχές, καθώς έφτασαν το 23,8% των συνολικών του επιλογών. 

Ο ΜΙΛΟΥ ΣΤΟ PNR

ΟΜΑΔΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΟΝΤΟΙ Α.Κ. ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΤΣΣΚΑ 23,8% 1,25 67,1%
ΣΕΡΒΙΑ 17,3% 1,58 73,3%

Παλιά του τέχνη κόσκινο 

Όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Παρτιζάν υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Βουγιόσεβιτς, ο νεαρός Μιλουτίνοφ είχε ξεχωρίσει για την αίσθηση του στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι ο Ευρωπαίος σέντερ που ίσως ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον να σκοράρει με tip ins, πράγμα που αποδεικνύει και με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.  Σημειώνει 1,37 πόντους ανά κατοχή, έχοντας 75% ποσοστό επιτυχίας, ενώ στην ΤΣΣΚΑ τα αντίστοιχα νούμερα ήταν χαμηλότερα έχοντας 1,26 πόντους ανά κατοχή και 63,2%. 

Ο ΜΙΛΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

ΟΜΑΔΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΟΧΩΝ ΠΟΝΤΟΙ Α.Κ. ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
ΤΣΣΚΑ 14,8% 1,26 63,2%
ΣΕΡΒΙΑ 16,3% 1,37 75%

Σταθερός σε όλες τις κατηγορίες 

Συνολικά, αν παρατηρήσει κανείς τα… απλά στατιστικά, θα δει πως τα νούμερα του 29χρονου σέντερ είναι πανομοιότυπα κι εξίσου εντυπωσιακά με τα analytics. 

ΟΜΑΔΑ ΑΓΩΝΕΣ (ΛΕΠΤΑ) ΠΟΝΤΟΙ 2ΠΟΝΤΑ ΒΟΛΕΣ ΡΙΜΠ. ΑΣΙΣΤ
ΤΣΣΚΑ 40 (25,3) 16,4 65,3% 80,1% 9,3 1,7
ΣΕΡΒΙΑ 6 (24,3) 13,2 67,4% 85% 8,8 2,0
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ