fbpx

Μουντομπάσκετ 2023: Τα γήπεδα της διοργάνωσης

Μουντομπάσκετ 2023: Τα γήπεδα της διοργάνωσης

Το Apexsports, σας παρουσιάζει τα γήπεδα στα οποία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Τα γήπεδα είναι 5 στον αριθμό και έχουν αρκετή ιστορία πίσω τους, πέραν του ενός το οποίο φτιάχτηκε αποκλειστικά για το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά:

Araneta Coliseum

Πρόκειται για ένα ιστορικό γήπεδο, αφού σε αυτό, την 1η Οκτωβρίου του 1975 ο Μοχάμεντ Αλί και ο Τζο Φρέζιερ διεκδικήσαν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή σε μία αναμέτρηση που έμεινε στην ιστορία με τον τίτλο «Thrilla in Manila».

Εκεί, στην πόλη του Κουεζόν, θα γίνουν αρκετές αναμετρήσεις για το Mundobasket 2023, καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα κλειστά γήπεδα στην Ασία, έχοντας χτιστεί πριν από 65 χρόνια, .

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 14.429 , ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: 1958, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: 2014

Mall of Asia Arena

Πρόκειται για ένα γήπεδο μπάσκετ σε μία έκταση 64.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 2012.

Το 2013 ήταν η χρονιά του, σε ο,τι έχει να κάνει με το μπάσκετ, καθώς πρώτα φιλοξένησε 19.989 θεατές για την αναμέτρηση Φιλιππίνες – Ιράν για το Πανασιατικό Πρωτάθλημα, ενώ λίγους καιρό αργότερα οι παίκτες των Χιούστον Ρόκετς και των Ιντιάνα Πέισερς συναντήθηκαν σε φιλικό προετοιμασίας.

Θα είναι η «έδρα» της Εθνικής Ελλάδας στα ματς της πρώτης φάσης, μιας και εκεί θα αναμετρηθεί κόντρα σε Ιορδανία, ΗΠΑ και Νέα Ζηλανδία.

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 15.000, ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: 2012

Indonesia ARENA

Το γήπεδο είναι του ολοκαίνουργιο, αφού οι εργασίες έλαβαν τέλος στο τρέχον έτος και παραδώθηκε προς χρήση τον Ιούνιο του 2023.

Η Indonesia Arena είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στη χώρα και βρίσκεται στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Κατασκευάστηκε για το Mundobasket, όμως θα εκμεταλλευτεί και σε μελλοντική χρήση για αθλητικά γεγονότα, συναυλίες και συνέδρια.

Στην Τζακάρτα θα παίξουν δύο όμιλοι: ο G (Ιράν, Ισπανία, Βραζιλία, Ακτή Ελεφαντοστού) και ο Η (Καναδάς, Λετονία, Γαλλία, Λίβανος).

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 16.500, ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: 2023

Philippine Arena

Η Philippine Arena δεν είναι ένα τυχαίο γήπεδο, αφού με χωρητικότητα 55.000 θεατών, είναι το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο στον κόσμο.

Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσειδιάφορα σπορ, θρησκευτικά γεγονότα και συναυλίες. Σε αυτό το γήπεδο θα γίνει το πρώτο, χρονικά ματς, ανάμεσα στην Ανγκόλα και την Ιταλία στις 25 Αυγούστου.

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 55.000, ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: 2014

Okinawa Arena

Αποτελεί έδρα των Ρίουκιου Γκόλντεν Κινγκς, μία από τις πιο γνωστές ομάδες μπάσκετ της Ιαπωνίας.

Ακόμη, έχει καταγράψει στην ιστορία της, τη μεγαλύτερη προσέλευση θεατών στην μπασκετική λίγκα της χώρας.

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 10.000 , ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: 2021

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ