fbpx

Ολυμπιακός: Τρίτο “5αρι” ο Σίκμα και στο βάθος Τανούλης

Ολυμπιακός: Τρίτο “5αρι” ο Σίκμα και στο βάθος Τανούλης

Ο Ολυμπιακός παραμένει ενεργός στο “παζάρι” των ελεύθερων παικτών, όχι όμως πλέον για ψηλό, αλλά μονάχα για περιφερειακό σκόρερ.

Η λογική με βάση την οποία οδηγήθηκαν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και τα μέλη του επιτελείου του σε αυτή την απόφαση έχει περίπου ως εξής:

– Με την επιστροφή του Μιλουτίνοφ, στο ρόστερ υπάρχουν δύο τοπ κλάσης σέντερ-δεινόσαυροι, που σε πολλά παιχνίδια της Ευρωλίγκας θα καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα 40 λεπτά της θέσης “5”.

Με δεδομένο λοιπόν πως στην αγορά δεν υπάρχει ένα υψηλής ποιότητας 4-5αρι (όπως για παράδειγμα ήταν ο Κρις Σίνγκλετον, που συνδύαζε τα περισσότερα από τα βασικά χαρακτηριστικά και των δύο θέσεων), οποιοσδήποτε αθλητικός σέντερ κι αν έρθει θα “ασφυκτιά”.

Δεν υπάρχει τρόπος να χωρέσεις τρεις παίκτες στην ίδια θέση, χωρίς τουλάχιστον ο ένας να μπορεί να καλύψει και κάποια από τις κοντινές και να είναι άπαντες ικανοποιημένοι. 

– Ο Σίκμα μπορεί να μην διαθέτει την ταχύτατη παράλληλη κίνηση των ποδιών που είχαν οι μετρ του είδους, όπως ο Χάινς ή ο Γιούντο στα ντουζένια τους, όμως έχει τα γρήγορα χέρια και πάνω απ’ όλα το μπασκετικό IQ για να παρενοχλήσει ακόμα και τους πιο εκρηκτικούς χειριστές, όταν θα αναλάβει να αναχαιτίσει ως “5” το αντίπαλο πικ εντ ρολ.

Δεν έχει βεβαίως το μάκρος και το τάιμινγκ για να προστατεύσει το καλάθι ως… άλλος τερματοφύλακας, αλλά αυτή είναι δουλειά των δύο “τεράτων”.

– Ο Τανούλης, που μόλις αποκτήθηκε, έχει πληθωρικό ταλέντο και πάνω απ’ όλα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης. Αν λοιπόν βρεθεί ξαφνικά να έχει και τρίτο “βουνό” μπροστά του, τότε θα είναι δύσκολο να κερδίσει σταθερά λεπτά συμμετοχής ακόμα και στο πρωτάθλημα, εκεί δηλαδή που ο Μπαρτζώκας θεωρεί πως είναι ήδη έτοιμος να παίξει τον ρόλο του συμπληρωματικού σέντερ. 

– Ο Παπανικολάου μπορεί άνετα να καλύψει τον ρόλο του δεύτερου 4αριου εφόσον χρειαστεί να μετατοπιστεί ο Σίκμα στο “5”, την ίδια στιγμή που ο Μακίσικ και ο Λαρεντζάκης θα κλείσουν την τρύπα στο “3”. Αυτό το τελευταίο θα μπορεί να συμβεί με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία εφόσον αποκτηθεί άλλος ένας Αμερικανός γκαρντ. 

Συμπερασματικά, στον Πειραιά νιώθουν σιγουριά με τις επιλογές που διαθέτουν στις θέσεις των ψηλών κι αναζητούν ένα τελευταίο κομμάτι στην περιφέρεια για να συμπληρώσουν το φετινό παζλ.

Πριν μια εβδομάδα έμοιαζε αρκετά πιθανό να μην αποκτηθεί παίκτης, ειδικά όσο περνούσε ο χρόνος κι οι “με ελάχιστο ρίσκο” επιλογές από την αγορά του ΝΒΑ μειώνονταν, όμως αυτή τη στιγμή το κλίμα έχει αντιστραφεί σε σημείο να θεωρηθεί έκπληξη αν δεν προστεθεί ένας σκόρερ. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ