fbpx

Κόλεϊ Στάιν: Ο χίπης του μπάσκετ (pics)

Κόλεϊ Στάιν: Ο χίπης του μπάσκετ (pics)

Όταν ένα lottery pick εγκαταλείπει το ΝΒΑ πριν καν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας του για να έρθει στην Ευρώπη, (συνήθως) δύο είναι τα τινά: Είτε δεν δούλεψε αρκετά για να εξελίξει το ταλέντο του, ή κάποιος τραυματισμός του έκοψε τον δρόμο προς την καθιέρωση. Στην περίπτωση του Ουίλι Κόλει Στάιν, τίποτα από τα δύο δεν συνέβη… 

Ο παλιός μαθητής του Καλιπάρι, θα είναι παίκτης της Βαρέζε από την επόμενη σεζόν, πολύ απλά διότι ουδέποτε συγκινήθηκε από την προοπτική να γίνει ένας από τους καλύτερους σέντερ της λίγκας. Το ενδιαφέρον του για την τέχνη και την μουσική είναι ανάλογο (αν όχι μεγαλύτερο) με αυτό για το μπάσκετ κι έτσι μόλις στα 29 του χρόνια, αυτός ο… μπασκετικός χίπης βρέθηκε εκτός του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου. 

Ζωγραφίζει από τα 10

Η διαδρομή του στο ΝΒΑ ξεκίνησε το 2015, όταν επιλέχθηκε στο Νο6 του ντραφτ από τους Κινγκς, μετά την τριετή θητεία του στο Κεντάκι, με την φανέλα του οποίου ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς του κολεγιακού πρωταθλήματος. Πολύ πριν πιάσει, όμως, την πορτοκαλί θέα, είχε ασχοληθεί με την ζωγραφική. Στα 10 του χρόνια, στο χωριό Σπέρβιλ των 800 κατοίκων στο Κάνσας, αποφάσισε να ξεκινήσει μαθήματα, στο σπίτι ενός φίλου της γιαγιάς του. Αμέσως τα χρώματα και οι παλέτες του κίνησαν το ενδιαφέρον και διαπίστωσε ότι μπορούσε να χειριστεί εξαιρετικά το πινέλο. Ταυτόχρονα ως ένα από τα πιο ψηλά παιδιά του χωριού ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ, δίχως, να εγκαταλείψει την ζωγραφική. 

Στο γυμνάσιο, μάλιστα, κατάφερε να τα συνδυάσει. Με ποιον τρόπο; Βλέποντας ότι οι περισσότεροι μπασκετμπολίστες είχαν στο σώμα τους εντυπωσιακά τατουάζ, αποφάσισε να σχεδιάζει για τον εαυτό του. Τα περισσότερα από τα δεκάδες τατουάζ στο δικό του σώμα, είναι προϊόν της τέχνης του. Μάλιστα σε ένα εξ’ αυτών έχει «χτυπήσει» την ατάκα που αντιπροσωπεύει πλήρως την φιλοσοφία της ζωής του. «Η μεγαλύτερη απόλαυση στην ζωή είναι να κάνεις αυτό που οι άλλοι λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις». 

Και πράγματι το έχει αποδείξει πολλές φορές… 

Περιοδεία στην Ασία

To 2016, αφού είχε ολοκληρώσει την χρονιά του ως ρούκι, στην διάρκεια του καλοκαιριού έκανε τουρ σε διάφορα μέρη της Κίνας μαζί με τον ζωγράφο Ντέιβιντ Γκαριμπάλντι. Ο τελευταίος ήταν φανατικός φίλος των Κινγκς και τον πήρε μαζί του σε μια περιοδεία… τέχνης στην οποία επισκέφθηκαν τις εκθέσεις διάφορων Κινέζων καλλιτεχνών. 

Το επόμενο καλοκαίρι φωτογραφήθηκε στο Βιετνάμ (!) να κάνει μαθήματα ζωγραφικής, υπό την καθοδήγηση ντόπιων ζωγράφων. 

Γενικά έχει ταξιδέψει σε ουκ ολίγες χώρες της Ασίας, με στόχο να μάθει περισσότερα για την κουλτούρα τους, ώστε στην συνέχεια να την φιλοτεχνήσει είτε στον καμβά, είτε στο σώμα του. 

Παράλληλα έχει «χτυπήσει» αρκετά τατουάζ στην μνήμη φίλων του ή γενικότερα ανθρώπων που έχουν φύγει από την ζωή. Επί παραδείγματι την μέρα του ντραφτ του 2015, οι κάμερες στράφηκαν πάνω του, καθώς είχε ένα «φρέσκο» τατουάζ στο λαιμό του που έγραφε «Team Blake». Αφορούσε τον 9χρονο Μπλέικ Χάντλεϊ, ο οποίος είχε φύγει από την ζωή λόγω καρκίνου στον εγκέφαλο μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Οι δύο τους είχαν γνωριστεί όσο έπαιζε στο Κεντάκι και ο Ουίλι ήθελε με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα δυνατό μήνυμα συμπαράστασης στους γονείς του, αλλά και σε όλους όσοι είχαν ανάλογη απώλεια στην ζωή τους.  

Όταν ένας οικογενειακός του φίλος πέθανε το 2019, έκανε δύο Χ πάνω από το φρύδι του και άλλα δύο δάκρυα. Ο ίδιος έχει εξηγήσει ότι τα μηνύματα των τατουάζ τον έχουν βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές της ζωής του. 

“Κοπάνα” από τη “φούσκα”

Μια εξ’ αυτών ήταν στην «φούσκα» του Ορλάντο το 2020. O Κόλεϊ Στάιν είχε αποκτηθεί για να είναι ο βασικός σέντερ των Μάβερικς, αλλά λίγο πριν την επανέναρξη της σεζόν, τους γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας. Η πρώτη του κόρη θα ερχόταν στην ζωή τον Ιούλιο του 2020 και είχε καταστήσει σαφές στην ομάδα του Ντάλας, πως προτιμά να είναι δίπλα της, παρά να «κλειστεί» στην «φούσκα». 

Οι ιστορίες της προσωπικής ζωής του Στάιν δεν έχουν τελειωμό.

Μακάρι να μείνει για χρόνια στην Ευρώπη ώστε να μας δώσει αφορμές, να γράψουμε ακόμα περισσότερες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ