fbpx

Αποθέωσε Ντόντσιτς ο Σάσα Τζόρτζεβιτς

Αποθέωσε Ντόντσιτς ο Σάσα Τζόρτζεβιτς

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μίλησε για το ταλέντο του Λούκα Ντόντσιτς, ενώ στάθηκε και στο θέμα των «νατουραλιζέ» για τις εθνικές ομάδες.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για διαφορά θέματα, αποθέωσε τον Σλοβένο σταρ, Λούκα Ντοντσιτς, στάθηκε στο ζήτημα των «νατουραλιζέ» στις εθνικές ομάδες, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μια αναφορά για την αντιπαλότητα που επικρατεί στην Σερβία, ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα.

Αναλυτικά:

«Το μπάσκετ δεν είναι ατομικό άθλημα», υπογράμμισε ο Τζόρτζεβιτς. «Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν είναι ο Γιουσέιν Μπολτ, με όλο τον σεβασμό. Όλοι χρειάζονται τη δύναμη μιας ομάδας για να πετύχουν τα αποτελέσματα που τους αξίζουν και τους κάνουν πιο χαρούμενους. Κανείς από εμάς δεν θα κέρδιζε μετάλλια αν δεν είχαμε ανθρώπους δίπλα μας. «Ο Λούκα Ντόντσιτς είναι μεγάλος σταρ και γίνεται παγκόσμιος σταρ», συνέχισε ο 55χρονος. «Είναι ακόμα νέος και έχει τεράστιο ταλέντο. Τον συγχαίρω για όλα όσα έχει πετύχει και του εύχομαι ότι καλύτερο για την συνέχεια της καριέρας του. Ο Λούκα είναι μοναδικός, αλλά θα αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και στόχους».

Σε ερώτηση για τον Κάιλ Άντερσον:

«Ο Κάιλ Άντερσον έχει αίμα Κινέζου, επομένως η θέση του είναι ελαφρώς διαφορετική. Η FIBA επέτρεψε την πολιτογράφηση ενός ξένου μπασκετμπολίστα ανά ομάδα. Ως εκ τούτου, πολλοί προπονητές και πρόεδροι ομοσπονδιών μου τηλεφωνούν συχνά και ζητούν τη γνώμη μου για ορισμένους Αμερικανούς παίκτες. Τι μπορώ να πω σε αυτό; Ο Άντονι Ράντολφ δεν είναι Σλοβένος. Αυτός είναι η δική μου άποψη ως Σέρβος προπονητής και πρώην παίκτης της εθνικής ομάδας. Από την άλλη όμως οι κανόνες είναι ξεκάθαροι. Πρέπει να γίνουν αποδεκτοί. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω».

Ακόμη έκανε και μια αναφορά στην αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτίζαν στην Σερβία, με τον 55χρονο τεχνικό να σημειώνει πως αυτό που επικρατεί μεταξύ των δυο ομάδων είναι θετικό για την δημοσιότητα του Σέρβικου μπάσκετ.

«Αυτό είναι καλό για τη δημοσιότητα του μπάσκετ στην Σερβία», είπε. «Γίνεται πολύς λόγος και για τους δύο συλλόγους. Ο κόσμος υποστηρίζει και τους δύο μαζικά. Η Παρτιζάν και ο Ερυθρός Αστέρας έχουν πολύ ανταγωνιστικές ομάδες και παίκτες θα συνεχίζουν να έρχονται σε αυτές».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ