fbpx

Στο Γουαϊόμινγκ ο Θεοδοσίου 

Στο Γουαϊόμινγκ ο Θεοδοσίου 

Έγινε γνωστός από την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων της Μάλαγα με την Εθνική Καναδά το καλοκαίρι του 2022, αλλά και από την κοινή του παρουσία με τον Ράιαν Σούλη στην Ακαδημία Western Reserve του Οχάιο. Πλέον ο Τζέικομπ Θεοδοσίου, μετά από μια χαμένη χρονιά λόγω τραυματισμού, θα έχει την ευκαιρία να βάλει το όνομα του πίσω στον «χάρτη» του μπάσκετ, με την συμμετοχή του στο κολεγιακό πρωτάθλημα ως παίκτης του Γουαϊόμινγκ.

Ο 18χρονος γκαρντ που έχει γεννηθεί στον Καναδά και ο πατέρας του, Δώρος είναι Κυπριακής καταγωγής, είχε προσφορές υποτροφίας από αρκετά πανεπιστήμια, αλλά τελικά προτίμησε τους Cowboys για έναν απλό λόγο: Του έδωσαν την ευκαιρία να έχει χρόνο συμμετοχής από την προσεχή αγωνιστική περίοδο, ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ξεκινήσει την κολεγιακή του καριέρα από την περίοδο 2024-25. 

Ο Θεοδοσίου έκανε το λεγόμενο reclassify και επέλεξε να ενταχθεί στο NCAA ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς την προηγούμενη σεζόν δεν αγωνίστηκε, ένεκα της επέμβασης στον ώμο που είχε υποβληθεί. Την περίοδο 2021-22 έπαιξε στο Western Reserve όπου είχε για συμπαίκτη τον Ράιαν Σούλη, ο οποίος έχει δεχθεί προτάσεις από ουκ ολίγα πανεπιστήμια, αλλά δεν έχει πάρει ακόμα την τελική του απόφαση. 

H στενή σχέση με τον Σούλη

Οι δυο τους οικοδόμησαν πολύ καλή σχέση εντός και εκτός παρκέ και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αρκετά κολεγιακά παιχνίδια παρέα. Ένα εξ’ αυτών ήταν του φημισμένου πανεπιστημίου της Ιντιάνα και μετά το ματς είχαν φωτογραφηθεί παρέα με τον αστέρα των «hoosiers» Τρέις Τζάκσον Ντέιβις, ο οποίος επιλέχθηκε στο Νο 57 του ντραφτ από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. 

Ο Θεοδοσίου είναι ένας γκαρντ 192 εκατοστών, ο οποίος έχει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, αλλά θα χρειαστεί να βελτιώσει την δημιουργία του, ώστε να μπορέσει να καλύψει την θέση «1». Στόχος του προπονητή του Τζεφ Λίντερ, είναι να τον χρήσει βασικό πλέι-μέικερ από την σεζόν 2024-25, όταν οι δύο τεταρτοετείς «άσοι» του Σαμ Γκρίφιν και Ακουέλ Κοτ, θα έχουν αποφοιτήσει. 

Η επιλογή του κυπριακής καταγωγής παίκτη να ενταχθεί στο Γουαϊόμινγκ, έτυχε της αποδοχής του πιο διάσημου απόφοιτοι των Cowboys: Ο Τίο Ράτλιφ, ο οποίος αναδείχθηκε τρεις φορές καλύτερος μπλοκέρ του ΝΒΑ και έπαιξε σε ένα Ολ-Σταρ, έγραψε το εξής στο τουίτερ για τον Θεοδοσίου. «Θα γίνει σπουδαίος»!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ