fbpx

Παναθηναϊκός: Παίζει τα ρέστα του για Ντόρσι, πληρώνοντας και τη Φενέρ

Παναθηναϊκός: Παίζει τα ρέστα του για Ντόρσι, πληρώνοντας και τη Φενέρ

Αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να φέρουν τον Τάιλερ Ντόρσι στο ΟΑΚΑ είναι στον Παναθηναϊκό, έχοντας ήδη δρομολογήσει ένα ισχυρό “διπλό χτύπημα”.

Οι “πράσινοι” δεν προσφέρουν απλώς ένα ηγεμονικό διετές συμβόλαιο στον 27χρονο γκαρντ, αλλά είναι έτοιμοι να δώσουν και αποζημίωση στη Φενέρ (ο παίκτης είναι δεσμευμένος με συμβόλαιο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι) με στόχο να κλείσουν την υπόθεση άμεσα, περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες εμπλοκής άλλου “μνηστήρα”.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε ουσιαστικά την πρόταση που είχε καταθέσει στον Κέβιν Πάντερ, πρόσθεσε… μερικές χιλιάδες για να αγγίξει τα 2,5εκ. δολάρια, την πολλαπλασίασε επί δύο (προσδιορίζοντας με αυτόν τον τρόπο ως χρονικό ορίζοντα του συμβολαίου το καλοκαίρι του 2025) και την κατέθεσε στον εκπρόσωπο του Ντόρσι. Με βάση το ντιλ που έκανε πριν από λίγους μήνες με τη Φενέρ, ο διεθνής γκαρντ έχει να λάβει περίπου 1,7εκ. για την επόμενη σεζόν.

ΤΟ «ΠΡΕΣΙΝΓΚ» ΣΤΗ ΦΕΝΕΡ

Γνωρίζοντας μάλιστα πως η Φενέρ δεν καίγεται να κρατήσει τον παίκτη, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού φέρεται αποφασισμένος να δαπανήσει ένα ποσό που μπορεί να ξεπεράσει τις 500χιλ. δολ. για να εξασφαλίσει την συγκατάθεση της τουρκικής ομάδας, επισπεύδοντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ομογενής γκαρντ βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να «μετακομίσει» στο ΟΑΚΑ. Αυτό που μένει ωστόσο να αποσαφηνιστεί πλήρως είναι οι προθέσεις της διοίκησης και του προπονητικού επιτελείου της Φενέρ. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν σαφές πως Αλί Κοτς και Δημήτρης Ιτούδης ήταν έτοιμοι να τον αποχαιρετήσουν εφόσον παρουσιαζόταν μια καλή ευκαιρία, έχοντας όμως ως δεδομένο πως θα υπέγραφαν τον Κώστα Σλούκα.

Στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζουν πως η τουρκική ομάδα όχι μόνο είχε συμφωνήσει προφορικά με τον 33χρονο Θεσσαλονικιό, αλλά το μόνο που απέμενε ήταν να βάλει την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο, το οποίο είχε στα χέρια του από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, δύο μέρες δηλαδή πριν ντυθεί επισήμως στα πράσινα. Αυτό λοιπόν που μένει να δούμε είναι αν το μίνι-σοκ που υπέστη η Φενέρ με αφορμή την υπόθεση του Σλούκα μπορεί να αλλάξει την θέση της ομάδας στο θέμα Ντόρσι.

Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

Με το που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το «διαζύγιο» με τον Κώστα Σλούκα, το apexsports.gr σας ενημέρωσε για την πρόθεση του Ολυμπιακού να κινηθεί για τον Τάιλερ Ντόρσι.

Με βάση τα τότε δεδομένα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν ένα ποσό της τάξεως των 100-150χιλ. στη Φενέρ, όχι όμως και να δώσουν αύξηση στον ελληνοαμερικανό σούτινγκ γκαρντ σε σχέση με το τρέχον του συμβόλαιο (1,7εκ. δολ.). Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του παίκτη έθετε ως βάση για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις τα 2εκ. δολάρια.

Στον Ολυμπιακό ωστόσο έχουν ως πάγια αρχή να μην ακολουθούν την τάση της αγοράς, όταν αυτή ξεφύγει από τα πλαίσια που έχουν προσδιορίσει και θεωρείται απίθανο να αλλάξουν οπτική, έστω κι αν οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν έπειτα από την κατάληξη της υπόθεσης Σλούκα είναι ιδιαίτερες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ