fbpx

Η Φενέρ και το «ελληνικό» ντόμινο

Η Φενέρ και το «ελληνικό» ντόμινο

Ένα μεγάλο μεταγραφικό ντόμινο μπορεί να εξελιχθεί στην Ευρωλίγκα με τη Φενέρ να το ρυθμίζει και τους αιωνίους είναι οι δύο ομάδες που επηρεάζονται άμεσα.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η μπασκετική Ευρώπη τις μεταγραφικές εξελίξεις που είναι καταιγιστικές στην Ευρωλίγκα.

Όμως αυτό μπορεί να είναι μόνο η αρχή αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα τεράστιο ντόμινο με έντονο ελληνικό χρώμα.

Σε αυτό πολύ πιο εύκολα μπορεί να ωφεληθεί ο Ολυμπιακός ενώ σε περίπτωση που πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, ευνοημένος μπορεί να βγει και ο Παναθηναϊκός.

Συγκεκριμένα σε περίπτωση που ο Σλούκας υπογράψει στη Φενέρ (η τουρκική ομάδα είναι το φαβορί για την απόκτησή του) τότε η ανάγκη της ομάδας του Ιτούδη να διατηρήσει τον Ντόρσεϊ γίνεται μικρότερη.

Έτσι και αλλιώς είναι ήδη γνωστό πως οι Τούρκοι είναι ανοιχτοί στην αποδέσμευση του ομογενούς γκαρντ αφού στην ίδια θέση υπάρχει ο Γουίλμπεκιν που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά παιχνιδιού ενώ κατέχει και το τουρκικό διαβατήριο.

Σε περίπτωση που η Φενέρ πάει σε εκτεταμένο rebuild στην περιφέρεια της κι εφόσον βεβαίως κλείσει ο Σλούκας, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του βασικού δημιουργού, ο Καλάθης που είναι κυρίως πασέρ θα είναι πιο εύκολο να αποδεσμευτεί.

Αυτό γιατί οι Τούρκοι θα χρειάζονται απλά ένα back up για να συμπληρώσει τον 33χρονο Έλληνα γκαρντ. Από την άλλη ναι μεν αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό ο Καλάθης είναι σε δεύτερο πλάνο, όμως το χτίσιμο ενός ποιοτικού ελληνικού κορμού είναι βασικό στοιχείο.

Μπορεί το τριφύλλι να έκανε μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με την υπογραφή του Ντίνου Μήτογλου, αλλά το θρίλερ με την παραμονή ή όχι του Παπαγιάννη υποχρεώνει τους Πράσινους να κοιτάζουν και άλλους Έλληνες υψηλού επιπέδου.

Συνεπώς, ναι μεν ο Καλάθης μένει ακόμα σε δεύτερο πλάνο, αλλά παρόλο που ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Γκραντ υπάρχουν ακόμα πιθανότητες για να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ