fbpx

Ολυμπιακός: Η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ελληνικού κορμού

Ολυμπιακός: Η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ελληνικού κορμού

Στον Ολυμπιακό μετά τις αποχωρήσεις των Βεζένκοφ – Σλούκα τρέχουν να δυναμώσουν τον ελληνικό κορμό, παράλληλα με την υπόθεση Μίροτιτς.

Οι ερυθρόλευκοι τις τελευταίες μέρες περνούν ένα μίνι σοκ από τις αποχωρήσεις των Σλούκα και Βεζένκοφ, που ήταν από τους βασικότερους πυλώνες της επιτυχίας τα τελευταία δύο χρόνια, όταν οι Πειραιώτες πήγαν σε ισάριθμα Final 4 και κατέκτησαν το Πρωτάθλημα.

Αυτό όμως το σοκ μπορεί να ξεπεραστεί με τη μεταγραφή του Μίροτιτς που βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, όπως έχετε πληροφορηθεί εκτενώς από το ΑpexSports ενώ οι συζητήσεις με τον Ντόρσεϊ και τη Φενέρ, έχουν αρκετές πιθανότητες να καταλήξουν σε «γάμο».

Παρόλα αυτά υπάρχει μια σημαντικότατη υποσημείωση που αφορά στους Έλληνες που χρειάζεται να έχει ο Ολυμπιακός. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος πρέπει να έχουν για λόγους βάθους τουλάχιστον 6+1 Έλληνες παίκτες και με βάση την υποσημείωση αυτή οι αποχωρήσεις Βεζένκοφ – Σλούκα επηρεάζουν διπλά την προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή στελέχωση ενόψει της νέας σεζόν.

Αυτή τη στιγμή το ρόστερ περιλαμβάνει τους Γουόκαπ, Πάπας, Παπανικολάου, Λαρεντζάκη και Λούντζη. Δηλαδή τρείς παίκτες πρωτοκλασσάτους και δύο που ανήκουν στο εκτεταμένο ροτέισιον του Μπαρτζώκα.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός χρειάζεται οπωσδήποτε έναν πρωτοκλασσάτο Έλληνα παίκτη, που είναι ο Ντόρσεϊ, και έναν ακόμα για ασφάλεια, το επίπεδο του οποίου πρέπει να είναι κοντά σε αυτό του Μιχάλη Λούντζη.

Η κίνηση για τον συμπληρωματικό Έλληνα λογικά θα γίνει από τη θέση «3» και πάνω, με τον Τανούλη να είναι με μια πρώτη ματιά μια καλή λύση.

Ιδανική περίπτωση που κλείνει ο Χαραλαμπόπουλος

Ακόμα μία εφικτή περίπτωση είναι αυτή του Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος μπορεί να καλύψει δύο θέσεις (3 και 4). Ο τελευταίος έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο με τις Εθνικές Ομάδες, έχει παραστάσεις από το εξωτερικό και φυσικά γνωρίζει καλά τον οργανισμό Ολυμπιακό, τα αποδυτήρια της ομάδας και τον προπονητή. Έχει περάσει στο παρελθόν από τους «ερυθρόλευκους» και είχε δεχθεί το ρόλο που του είχε δοθεί.  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται κλεισμένος από τον Ολυμπιακό!

Ο ψηλός που ανήκει στον Προμηθέα είναι εξελίξιμος και αρκετά ταλαντούχος, όμως είναι δυσλειτουργικός με βάση τους ήδη υπάρχοντες παίκτες.

Ο Έλληνας τεχνικός ψάχνει ψηλό με βασικό στοιχείο την αλτικότητα και τα πλάγια βήμα αφού στο «5» δεσπόζουν οι γίγαντες Φαλ – Μιλουτίνοφ.

Αυτά τα στοιχεία δεν τα έχει ο νεαρός Έλληνας και έτσι φαίνεται πως ο Ολυμπιακός δεν θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

Πάντως οι εξελίξεις τρέχουν στον Ολυμπιακό που πέρα από τον Μίροτιτς, έχει πλέον και το θέμα «Έλληνες» στο κάδρο των μεταγραφικών υποθέσεων.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ