fbpx

Ο Νοβίτσκι για Γιάννη και Βεζένκοφ στο apexsports.gr (vids)

Ο Νοβίτσκι για Γιάννη και Βεζένκοφ στο apexsports.gr (vids)

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιόκιτς, Βεζένκοφ, Μίτσιτς αλλά και το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όλα τέθηκαν επί τάπητος και απαντήθηκαν μέσω του apexsports.gr από τους Ντιρκ Νοβίτσκι και Ανδρέα Ζαγκλή.

Ο θρύλος του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ και ο γενικός γραμματέας της FIBA, μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ19 που ολοκληρώνεται σήμερα στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας.

Εκεί καιροφυλακτούσε ο Ρήγας Δάρδαλης που… δεν τους άφησε σε χλωρό κλαρί, ζητώντας τους απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που απασχολούν κάθε φίλο του μπάσκετ.

Ντιρκ, άλλαξες το μπάσκετ ως ο πρώτος stretch ψηλός, πλέον ο Γιάννης και ο Γιόκιτς κάνουν κάτι αντίστοιχο στο σύγχρονο μπάσκετ;

«Είμαι πολύ περήφανος για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού μπάσκετ τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Πλέον είναι ο Λούκα (Ντόντσιτς) που είναι υποψήφιος MVP τα τελευταία χρόνια ενώ οι τρεις τελευταίοι MVPs είναι Ευρωπαίοι. Όταν πρωτοήρθα στο ΝΒΑ ήταν πολύ λίγοι οι Ευρωπαίοι ωστόσο τώρα είναι franchise players, υποψήφιοι MVP. Είναι κάτι εκπληκτικό να βλέπεις το μπάσκετ να εξελίσσεται τόσο πολύ εκτός ΗΠΑ και ειδικά στην Ευρώπη. Είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος να βλέπω την πρόοδο αυτών των παιδιών, φυσικά και αλλάζουν το παιχνίδι! Συζητάμε τον τελευταίο καιρό για το ότι ο Γιόκιτς είναι ο μοντέρνος Σαμπόνις, πως παίζει το παιχνίδι, πως το προσεγγίζει, είναι απολαυστικό να τον βλέπεις».

Μπορείς να συγκρίνεις αντίστοιχα και τον Γιάννη με κάποιον;

«Είναι πραγματικά «φρικιό» (freak), μιλώντας αθλητικά πάντα, μακρύς, για αυτό είναι και ο Greek Freak! Είναι δύσκολο να τον συγκρίνω με κάποιον, μπορεί με δύο βήματα στο μισό γήπεδο να καρφώσει, είναι κάτι που δεν το έχουμε ξαναδεί. Είναι καταπληκτικός, τρομερά ταπεινός, δουλεύει απίστευτα σκληρά και θέλει πάντα να βελτιώνεται».

Η Ευρωλίγκα έχασε μέσα σε λίγες ώρες δύο MVP, τους Βεζένκοφ και Μίτσιτς οι οποίοι μάλιστα έμοιαζαν πολύ με εσένα. Όχι τόσο αθλητικοί αλλά πολύ έξυπνοι και χαρισματικοί.

«Και οι δύο κάνουν ένα μεγάλο βήμα και είμαι χαρούμενος για αυτούς. Ελπίζω να έχουν καλή προσαρμογή γιατί είναι πάντα δύσκολο να δείξεις τι αξίζεις στο παρκέ αν πρώτα δεν έχεις προσαρμοστεί έξω από αυτό. Το παιχνίδι είναι λίγο διαφορετικό στις ΗΠΑ, οι κανόνες, το γήπεδο είναι λίγο μεγαλύτερο, μεγαλύτερη αθλητικότητα, πιο «ανοιχτό» παιχνίδι. Υπάρχουν αρκετές διαφορές αλλά είναι έξυπνοι παίκτες, θα πάρουν μια πρώτη γεύση από το training camp και ελπίζω να ανεβάσουν επίπεδο τις ομάδες τους. Τους εύχομαι καλή τύχη».

Κύριε Ζαγκλή είχατε πολλές θετικές προσεγγίσεις με την Ευρωλίγκα τους τελευταίους μήνες, πώς πάνε αυτές οι συζητήσεις ειδικότερα μετά την ανάδειξη του νέου CEO (Παούλιους Μοτιεγιούνας);

«Όπως έχω πει τους τελευταίους 18 μήνες προσπαθούμε σκληρά και με συνέπεια να βρούμε μια λύση για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Έχουμε στενή επαφή με τον νέο CEO και με την επιτροπή που διαχειρίζεται τη μεταξύ μας σχέση. Δεν θέλω να επεκταθώ σε περαιτέρω σχόλια, θέλω απλά να πω πως για το καλό του μπάσκετ προσπαθούμε καθημερινά να βρούμε τις καλύτερες λύσεις».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ