fbpx

ΝΒΑ: Ανανέωσε με τους Κινγκς ο Χάρισον Μπαρνς – Τι σημαίνει αυτό για Βεζένκοφ

ΝΒΑ: Ανανέωσε με τους Κινγκς ο Χάρισον Μπαρνς – Τι σημαίνει αυτό για Βεζένκοφ

Ο φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς, Χάρισον Μπαρνς, βασικός παράγοντας στην φετινή αγωνιστική άνοδο της ομάδας, συμφώνησε σε νέα τριετή επέκταση συμβολαίου, ύψους 54 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε στο ESPN την Πέμπτη ο ατζέντης του, Τζεφ Σβαρτς.

Ο 31χρονος Μπαρνς, είχε μέσο όρο 15 πόντους τη σεζόν που μας πέρασε σουτάρωντας με 55% στα δίποντα, που αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της καριέρας του, σύμφωνα με το ESPN.

Ήταν μάλιστα ένας από τους τρεις παίκτες που ξεκίνησαν και τους 82 αγώνες της κανονικής περιόδου, μαζί με τον Μικάλ Μπρίτζες του Μπρούκλιν και τον Νίκολα Βούτσεβιτς του Σικάγο.

Ο Μπαρνς, ο οποίος κέρδισε το πρωτάθλημα το 2015 ως μέλος των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, έχει μέσο όρο 15,4 πόντους στο Σακραμέντο στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2019.

Τα δεδομένα για Βεζένκοφ

Αυτό σημαίνει πως πλέον οι Κινγκς διαθέτουν στο salary cap τους 18.000.000 δολάρια, ωστόσο στις άμεσες επιθυμίες τους είναι να επεκτείνουν τη συνεργασία με τον Ντομάντας Σαμπόνις, να ανανεώσουν τον Τρέι Λάιλς ή κάποιον free agent και τον Σάσα Βεζένκοβ.

Αν ολοκληρωθούν θετικά οι συζητήσεις με τον Λιθουανό τότε αυτός θα τραβήξει 8.000.000 δολάρια και θα μείνουν ακόμη δέκα για τις υπόλοιπες υποθέσεις τους.

Έτσι, η μοναδική πρόταση που θα μπορούν να κάνουν στον φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι αυτή για 7.700.000 δολάρια το χρόνο.

Αυτό το ποσό είναι μεικτό διότι την εφορία στο ΝΒΑ την πληρώνουν οι παίκτες. Στον παίκτη θα μείνουν περίπου τα 4.000.000 εκ των οποίων τα 750.000 θα πάνε στο ταμείο του Ολυμπιακού, ωσ buy out για τον παίκτη.

Η υπόθεση του MVP της Euroleague, αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, με τον Ολυμπιακό να παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για πρόταση με αυξημένες αποδοχές στον παίκτη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει περίπτωση, για ματσάρισμα οποιασδήποτε πρότασης από τους Κινγκς.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ