fbpx

Με Play-In Tournament από τη σεζόν 2023/24 η Euroleague

Με Play-In Tournament από τη σεζόν 2023/24 η Euroleague

Το Play-In Tournament για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10 στην κανονική διάρκεια έβαλε στην εξίσωση η EuroLeague από τη σεζόν 2023/24.

Οι πρώτες έξι ομάδες της κανονικής περιόδου θα προκρίνονται απευθείας στα playoffs, ενώ η 7η και η 8η ομάδα της regular season θα είναι αντιμέτωπες σε μονό παιχνίδι. Ο νικητής θα μπαίνει στα Play-offs και θα παίζει με την 2η ομάδα της κατάταξης.

Στην ίδια λογική, η 9η και η 10η ομάδα θα παίζουν ένα μονό παιχνίδι: ο χαμένος θα μένει εκτός και ο νικητής θα παίζει τρεις μέρες αργότερα με τον ηττημένο από το ζευγάρι 7-8.

Όποια ομάδα επικρατήσει σε αυτό το ματς, θα αντιμετωπίσει την πρώτη της κανονικής διάρκειας στα playoffs. Σε όλα αυτά τα μονά παιχνίδια του Play-In, γηπεδούχος είναι η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην regular season.

Δηλαδή η 7η και η 8η ομάδα, που έμπαιναν απευθείας στα playoffs μέχρι φέτος, θα εξακολουθήσουν να έχουν ένα σημαντικό αβαντάζ στα Play-In, αφού θα χρειάζονται μία νίκη για να προκριθούν. Οι ομάδες που θα πάρουν την 9η και την 10η θέση θα χρειάζονται δύο νίκες για να προκριθούν.

Η εφαρμογή του Play-In κατά τα πρότυπα του NBA ήταν επιθυμία πολλών προπονητών της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ