fbpx

Μίροτιτς: “Κλειδί” η αποζημίωση

Μίροτιτς: “Κλειδί” η αποζημίωση

Που μπορεί να πατήσει ο Ολυμπιακός, ώστε να αποκτήσει στη θέση του Βεζένκοφ τον Μαυροβούνιο φόργουορντ.

Εκ πρώτης όψης η απόκτηση του μοιάζει ανέφικτη, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο Νίκολα Μίροτιτς μπορεί να καταλήξει στο λιμάνι. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια από το novasports.gr και φυσικά το βασικό προαπαιτούμενο εξυπακούεται πως είναι να αποχωρήσει ο Σάσα Βεζένκοφ και να μείνει κενή η θέση του βασικού πάουερ φόργουορντ. Το δεύτερο έχει να κάνει με το ύψος της αποζημίωσης του Μαυροβούνιου αστέρα από την Μπαρτσελόνα.

Εκεί είναι το σημείο-κλειδί. Οι απολαβές του βάσει της επέκτασης που είχε υπογράψει πριν από δύο χρόνια, είχαν συμφωνηθεί στα έξι εκατομμύρια ευρώ «καθαρά» για τις σεζόν 2023-24 και 2024-25. Αν ο Μίροτιτς εξασφαλίσει τουλάχιστον το 50%, τότε οι «ερυθρόλευκοι» με ένα ποσό κοντά στα δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, μπορούν να τον δελεάσουν, καθώς συνολικά θα λάβει πέντε εκατομμύρια.

Υπάρχει ταβάνι

Πρέπει να τονιστεί πως η ομάδα του Πειραιά έχει συγκεκριμένη οικονομική πολιτική και δεν πρόκειται να προσφέρει ένα νούμερο, το οποίο θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με αυτά που παίρνουν οι υπόλοιποι υψηλόμισθοι της ομάδας. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι σαφώς και έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία θέλουν (κι έχουν καταφέρει) να κρατάνε τις ισορροπίες ανάμεσα στα μέλη της ομάδας και να έχουν έναν λελογισμένο προϋπολογισμό.

Που μπορεί να πατήσει ο Ολυμπιακός για να πείσει τον Μίροτιτς να μην προτιμήσει μεγαλύτερες προσφορές όπως της Μονακό ή του Ερυθρού Αστέρα; Πρώτα απ’ όλα στο brand name του. Αυτή τη στιγμή, είναι μια ομάδα με πολύ μεγαλύτερο κύρος από τους υπόλοιπους διώκτες του Μαυροβούνιου, ο οποίος αν υπογράψει στους Πειραιώτες, θα πάρει τη θέση του MVP της Ευρωλίγκας, Σάσα Βεζένκοφ.

Η αγάπη για την Ελλάδα

Από κει και πέρα, είναι γνωστή η λατρεία του Μίροτιτς στη χώρα μας, καθώς κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται το Άγιο Όρος και τη Χαλκιδική, ενώ στη λίστα των αγαπημένων του προορισμών περιλαμβάνονται κι αρκετά νησιά. Η γυναίκα του, που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στις αποφάσεις του, επίσης λατρεύει την Ελλάδα και αξίζει να σημειωθεί πως ο «Νίκο» καταλαβαίνει σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα μας και μπορεί να κάνει μικρούς διαλόγους.

Όλες αυτές οι λεπτομέρειες έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία, αλλά το πιο βασικό έχει να κάνει με την αποζημίωση του από την Μπαρτσελόνα. Αν πάρει αρκετά χρήματα, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πιθανότητες. Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, τότε αυτόματα η απόκτηση του θα δυσκολέψει καθώς είναι ξεκάθαρο πως οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ δεν πρόκειται να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, για κανέναν παίκτη στον κόσμο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ