fbpx

Παναθηναϊκός: Συζητά με Καλάθη, καραδοκεί για Λεσόρ

Παναθηναϊκός: Συζητά με Καλάθη, καραδοκεί για Λεσόρ

Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν καλά πως είναι το φαβορί για να κερδίσουν την υπογραφή του Κέβιν Πάντερ κι αυτό τους δίνει την δυνατότητα να κοιτούν την ίδια στιγμή και ένα-δυο βήματα πιο μπροστά.

Καλά πληροφορημένες πηγές του apexsports.gr αναφέρουν πως οι πράσινοι έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον Νικ Καλάθη, ο οποίος βλέπει θετικά το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΟΑΚΑ, εφόσον βεβαίως πάρει… διαζύγιο με τη Φενέρ (δεσμεύεται με συμβόλαιο που λήγει το καλοκαίρι του 2024).  

Με δεδομένη την συμφωνία με τον Βιλντόσα και με τον Παναθηναϊκό να έχει καταθέσει μια εξωπραγματική πρόταση στον Πάντερ, που αυτή την στιγμή του δίνει πλεονέκτημα απέναντι στην Παρτίζαν, ο Αταμάν θεωρεί πως ο ιδανικός παίκτης για να συμπληρωθεί η τριάδα των βασικών γκαρντ είναι ο διεθνής ομογενής. Ιδού το γιατί:

Τριάδα για όλα τα γούστα

Και οι τρεις πιθανοί μεταξύ τους συνδυασμοί στις δύο θέσεις των γκαρντ (Βιλντόσα-Πάντερ, Καλάθης-Βιλντόσα, Καλάθης-Πάντερ) είναι απολύτως ταιριαστοί και λειτουργικοί, αφού ο Νικ είναι καθαρός “άσος”, ο Αργεντινός πλήρες κόμπο γκαρντ και ο Αμερικανός γνήσιος σκόρερ. Μάλιστα το μέγεθος του Νικ σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά γρήγορα πόδια των άλλων δύο, θα δώσουν στον Τούρκο προπονητή την έξτρα επιλογή να χρησιμοποιεί και τους τρεις ταυτόχρονα (προφανώς σε ειδικές καταστάσεις), με τον Καλάθη να μαρκάρει το αντίπαλο “3αρι”.

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αποκτήσει τον Μωραϊτη ως πέμπτο γκαρντ, άρα αν το σενάριο της επιστροφής Καλάθη πάρει σάρκα και οστά, αυτόματα οι “πράσινοι” θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για να δημιουργήσουν ένα ισορροπημένο και ποιοτικό ρόστερ, στο οποίο θα είναι έντονο και το ελληνικό στοιχείο. 

Επιπροσθέτως, με μια τετράδα Καλάθη, Βιλντόσα, Πάντερ και Μωραϊτη, ο Αταμάν θα χρειάζεται από εκεί και πέρα να βρει ένα γκαρντ με μέγεθος και 3 and D χαρακτηριστικά για να είναι απόλυτα καλυμμένος στις θέσεις “1” και “2”.

Νέα δεδομένα με Λεσόρ

Κατά τα άλλα, η πίεση που ασκεί ο Παναθηναϊκός στην Παρτίζαν με αφορμή την υπόθεση Πάντερ ίσως να τον ωφελήσει… διπλά. Καλά πληροφορημένες πηγές από την Σερβία αναφέρουν πως στην προσπάθειά τους να βρουν τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να πλησιάσουν τα επίπεδα της πρότασης των “πρασίνων”, οι Σέρβοι σκέφτονται σοβαρά να μην προσφέρουν στον Ματίας Λεσόρ την αύξηση που του έχουν υποσχεθεί για να μείνει. 

Ο Γάλλος σέντερ είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού πως δίνει προτεραιότητα στην Παρτίζαν λόγω Ομπράντοβιτς κι όλα έδειχναν πως με μια πρόταση ανανέωσης κοντά στο 1εκ. ετησίως θα άφηνε οριστικά στην άκρη τα 2,5εκ για δύο χρόνια που του έχουν προσφέρει οι πράσινοι, παραμένοντας κάτοικος Βελιγραδίου. 

Τώρα ωστόσο που η πίεση να βρεθούν άμεσα 2εκ. για τον Πάντερ έχει γίνει αφόρητη, δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να “κάψουν” οι Σέρβοι τον Λεσόρ προκειμένου να αυξήσουν τις πιθανότητες παραμονής του κορυφαίου τους παίκτη. 

Στον Παναθηναϊκό παρακολουθούν βεβαίως στενά κι αυτή την υπόθεση, έτοιμοι για να χτυπήσουν εφόσον δημιουργηθεί η ευκαιρία. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ