fbpx

Ο Μοτεγιάουνας έχει σκοπό να δημοσιοποιήσει τα μπάτζετ των ομάδων

Ο Μοτεγιάουνας έχει σκοπό να δημοσιοποιήσει τα μπάτζετ των ομάδων

Ο νεοεκλεγείς Διευθύνων Σύμβουλος της EuroLeague, Παούλιος Μοτεγιάουνς, αποκάλυψε ότι έχει τη φιλοδοξία να δημοσιοποιήσει τον προϋπολογισμό κάθε ομάδας της EuroLeague και τον μισθό των παικτών.

Ο Μοτεγιάουνας, αποκάλυψε μερικά από τα σχέδιά του την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Ζαλγκίρις Κάουνας.

«Ελπίζω [να το κάνω δυνατό]. Μιλάμε για το σπάσιμο ενός ταμπού. Για μένα, φαίνεται αναπόφευκτο, και έτσι θα έπρεπε να είναι. Έχουμε ένα παράδειγμα στο ΝΒΑ. Μπορούμε να το κάνουμε στην Ευρώπη; Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Δεν βλέπω τι θα μπορούσε να κρυφτεί. Με όλο τον σεβασμό, δεν βλέπω επίσης το νόημα να δώσουμε στα μέσα ενημέρωσης έναν λόγο να πράξουν δυσανάλογα. Εάν παρέχετε όλα τα στοιχεία, δεν υπάρχει χώρος για κάτι άλλο, αλλά θα δούμε τι θα πουν και οι σύλλογοι».

Σχετικά με τα play-in τουρνουά, που είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να δίνεται σε ακόμη περισσότερες ομάδες η ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στα playoffs (στα πρότυπα του ΝΒΑ), ο Μοτιεγιούνας τόνισε ότι υπάρχουν συζητήσεις, όμως όχι τόσο προχωρημένες ώστε να θεωρείται βέβαιη η ένταξή τους στο πρόγραμμα.

«Υπάρχουν συζητήσεις για το play-in, θα μιλήσουμε με τους συλλόγους. Η βάση του πρωταθλήματός μας είναι ότι κάθε ομάδα παίζει με κάθε ομάδα. Αυτός είναι ο βασικός άξονας στον οποίο πρέπει να μείνουμε και να μην επιστρέψουμε στο ότι υπάρχουν όμιλοι, κάποιες ομάδες έρχονται σε μια συγκεκριμένη πόλη και άλλες όχι. Αυτό σίγουρα δεν θα αλλάξει».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ