fbpx

O Λίλαρντ έχασε από τον Μπέρι (pics)

O Λίλαρντ έχασε από τον Μπέρι (pics)

Ο αστέρας των Μπλέιζερς επέστρεψε στο πανεπιστήμιο του και διοργάνωσε έναν αγώνα ανάμεσα σε απόφοιτους του Ουέμπερ Στέιτ.

Έχει συνδέσει την καριέρα του με το Πόρτλαντ, πλην όμως δεν ξεχνάει το «μικρό» πανεπιστήμιο από το οποίο αναδείχθηκε. Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ο Ντέμιαν Λίλαρντ κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων στο Ολ-Σταρ Γκέιμ του Σολτ Λέικ Σίτι, φορώντας την φανέλα του Ουέμπερ Στέιτ και το Σάββατο (17/6) διοργάνωσε το 5ο φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε απόφοιτους των wildcats. Καθώς, όμως, το μέλλον του στους Μπλέιζερς δεν είναι ξεκάθαρο, δεν αγωνίσθηκε, αλλά προπόνησε μια από τις δύο ομάδες, στις οποίες υπήρχαν αρκετά γνωστά πρόσωπα.

Ξεχώρισε ο Πάνος!

Στην άσπρη ομάδα του «Dame» (που πήρε τη νίκη με 102-87), αυτός που ξεχώρισε ήταν o γκαρντ της Μπρεογκάν, Σκοτ Μπάμφορθ, ο οποίος με 17 πόντους αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του φιλικού αγώνα. Πολύ καλός ήταν και ο πρώην παίκτης του Κολοσσού, των Τρικάλων, της Καβάλας και του Προμηθέα, Στιβ Πάνος με 12 πόντους και επτά ριμπάουντ. Ο Ελληνοαμερικανός σέντερ υπήρξε συμπαίκτης από το 2008 ως το 2010 με τον Λίλαρντ στο Ουέμπερ Στέιτ και εξακολουθεί να διατηρεί στενή σχέση μαζί του. Από την άλλη πλευρά στη μωβ ομάδα, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου Ντέβιον Μπέρι με 14 πόντους. Συν τοις άλλοις, ο Μπέρι κέρδισε και τον διαγωνισμό τριπόντων, καθώς στον τελικό μέτρησε 21 πόντους έναντι 16 του Μπάμφορθ.

Εγκώμια για Μπέρι

Ο Λίλαρντ πήρε μέρος μόνο στον διαγωνισμό των shooting stars, στον οποίο τρεις παίκτες (δύο άνδρες και μια γυναίκα) έπρεπε να βάλουν ένα λέι-απ, μια βολή, ένα τρίποντο και ένα σουτ από κέντρο. Ο 33χρονος γκαρντ, όπως συνηθίζει το «έσταξε» από το κέντρο, αλλά η ομάδα του δεν έκανε καλό χρόνο και έχασε από την ομάδα του Μπέρι. Ο τελευταίος δεν αγωνίσθηκε την σεζόν 2022-23, καθώς ήθελε να μείνει στο πλευρό του γιου του ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. «Ο Ντέβιον ήταν αυτός που με εντυπωσίασε, γιατί ενώ έχασε ένα χρόνο, έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση», είπε για τον παλιό παίκτη του Πανιωνίου και του Κολοσσού Ρόδου, ο Λίλαρντ, ο οποίος όμως δεν σχολίασε κάτι για το μέλλον του.

Κρίσιμη εβδομάδα

Αυτές τις μέρες βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς έχει καταστήσει σαφές πως αν το Πόρτλαντ δεν ενισχύσει το ρόστερ του, θα ζητήσει να φύγει. Παράλληλα έχει επιλέξει το Μαϊάμι ως τον Νο1 προορισμό του σε περίπτωση ανταλλαγής και έχει βάλει «φωτιά» στα διοικητικά στελέχη των Μπλέιζερς. Στόχος τους είναι μέχρι την Πέμπτη (22/6) που θα γίνει το ντραφτ, να δημιουργήσουν ένα πακέτο γύρω από το Νο3 που είναι δικό τους, ώστε να αποκτήσουν έναν All-Star παίκτη και παράλληλα να υπογράψουν νέο συμβόλαιο με τον Τζέραμι Γκραντ, με στόχο να πείσουν τον Λίλαρντ να μείνει. Αν, όμως, δεν καταφέρουν να κάνουν κάποιο μετεγγραφικό «μπαμ», τότε είναι πολύ πιθανό η 11ετης θητεία του Dame στο Πόρτλαντ να λάβει τέλος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ