fbpx

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό: Οι «δεμένοι» και αυτοί που αποχωρούν

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό: Οι «δεμένοι» και αυτοί που αποχωρούν

Μετά από ένα επεισοδιακό ματς στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα Ελλάδας και 14ο στην ιστορία του.

Κοιτάζοντας κάποιος από απόσταση, δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί πως η σεζόν ολοκληρώθηκε ιδανικά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αφού κατέκτησε το νταμπλ (για πρώτη φορά δεύτερο συνεχόμενο), έκανε δικό της και το Σούπερ Καπ (που τυπικά ανήκει στην προηγούμενη σεζόν αλλά ημερομηνιακά σε αυτή που ολοκληρώθηκε) ενώ έφτασε μία άμυνα ή ένα σουτ (όπως το δει κανείς) μακριά από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Το τελευταίο είναι αυτό που αφήνει και την όποια πίκρα μπορεί να υπάρχει στον Πειραιά αυτή τη στιγμή, ωστόσο η κυριαρχία απέναντι στον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια καθώς και το «γλυκό» φινάλε με την τεράστια νίκη στο ΟΑΚΑ (για τα 27 λεπτά που παίχτηκε μπάσκετ) αμβλύνουν κατά πολύ τις όποιες αρνητικές σκέψεις.

Όπως επιβεβαίωσαν και τα αφεντικά του συλλόγου, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, οι «ερυθρόλευκοι» δεν το βάζουν κάτω και έχουν από τώρα στο μυαλό τους το Βερολίνο και το επόμενο Final Four, στοχεύοντας φυσικά να κάνουν δική τους την κορυφή της Ευρώπης μετά από χαμένο ημιτελικό και τελικό στο σουτ τα δύο τελευταία χρόνια, διατηρώντας παράλληλα και τα εγχώρια σκήπτρα απέναντι σε –όπως όλα δείχνουν- έναν πολύ πιο δυνατό Παναθηναϊκό.

Στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχουν αυτή τη στιγμή ανοιχτά μέτωπα, αφού ορισμένα συμβόλαια ολοκληρώθηκαν και μένει να φανούν οι κινήσεις των ιδιοκτητών της ΚΑΕ σχετικά με το μέλλον.

Αυτοί που συνεχίζουν

Γιώργος Μπαρτζώκας: Έχε ανανεώσει το συμβόλαιό του για δύο ακόμα χρόνια, μέχρι το φινάλε δηλαδή της σεζόν 2024/25.

Τόμας Γουόκαπ: Ο Αμερικανός που πλέον θα αγωνίζεται σαν Έλληνας έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Μουσταφά Φαλ: Για ακόμα δύο χρόνια θα είναι η βασική λύση στο 5 ο Γάλλος, έχοντας ανανεώσει τη συνεργασία του μέχρι το 2025.

Σακίλ Μακίσικ: Ομοίως με τον Φαλ, μία από τις πρώτες μεταγραφές του Γιώργου Μπαρτζώκα από όταν ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ο Σακ θα είναι κάτοικος ΣΕΦ μέχρι το 2025.

Μιχάλης Λούντζης: Έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: Έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.

Τζορτζ Πάπας: Έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024.

Μέχρι το 2025 δεσμεύονται με συμβόλαιο και οι μικροί Ιωσήφ Κολοβέρος, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Παναγιώτης Τσάμης.

Οι «ναι μεν αλλά»

Σάσα Βεζένκοφ: Το μεγαλύτερο θέμα του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό. Το συμβόλαιο του MVP της Ευρωλίγκας ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025 ωστόσο υπάρχει όρος αποχώρησης για το ΝΒΑ. Μένει να φανεί η κατάληξη του σίριαλ με τους Σακραμέντο Κινγκς ενώ σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός αναμένεται να του προσφέρει αναπροσαρμογή (προς τα πάνω φυσικά) στο ήδη υπάρχον συμβόλαιο.

Αϊζέια Κάνααν: Έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2024 με τον Ολυμπιακό όμως να διατηρεί την επιλογή για το αν θα συνεχιστεί η συνεργασία ή όχι. Μάλλον μοιρασμένες οι πιθανότητες.

Άλεκ Πίτερς: Ίδια ακριβώς περίπτωση με τον Κάνααν, η επιλογή (option) είναι στην πλευρά του Ολυμπιακού, μάλλον λιγότερες πιθανότητες να συνεχίσει σε σχέση με τον συμπατριώτη του.

Οι ελεύθεροι

Κώστας Παπανικολάου: Το συμβόλαιο του αρχηγού ολοκληρώθηκε ωστόσο φαντάζει απίθανό να μη συνεχίσει, κλείνοντας την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Κώστας Σλούκας: Ο έμπειρος γκαρντ αποτελεί το σημαντικότερο ζήτημα του ρόστερ πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, οι Αγγελόπουλοι θέλουν να τον κρατήσουν στην ομάδα για αυτά που προσφέρει τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ, και μένει να φανεί πως θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το μοναδικό «αγκάθι» που μοιάζει να υπάρχει έχει να κάνει με τον ρόλο του 33χρονου γκαρντ και τη διαχείρισή του από τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ταρίκ Μπλακ: Ο Αμερικανός έμεινε ελεύθερος, πρόσφερε σημαντικές λύσεις μέσα στη σεζόν, ωστόσο το γεγονός πως δεν μπορούσε να βοηθήσει στους τελικούς (ήταν ανέτοιμος) μάλλον τον απομακρύνει από το ΣΕΦ.

Τζόελ Μπόλομποϊ: Ισχύουν πάνω κάτω τα αντίστοιχα με τον Ταρίκ Μπλακ με λίγο αντίστροφη πορεία αφού ο Αμερικανός δεν βοήθησε τόσο πολύ μέσα στη σεζόν, έχοντας όμως ικανοποιητική παρουσία στους τελικούς. Θα φανεί αν αποχωρήσει ή μείνει στο ρόστερ ως τρίτος ψηλός.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ