fbpx

Κολοσσός: Αντίστροφη μέτρηση για Σεγκούρα

Κολοσσός: Αντίστροφη μέτρηση για Σεγκούρα

Αν ο Ισπανός τεχνικός δεν πάρει την άνοδο με την Μπούργκος αυτό το Σαββατοκύριακο, τότε θα αποτελέσει τον νέο προπονητή της ομάδας της Ρόδου.

Παρά το γεγονός πως οι οικονομικές του δυνατότητες είναι συγκεκριμένες, ο Κολοσσός αποτελεί μια εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα κι έτσι καταφέρνει να προσελκύει προπονητές και παίκτες υψηλού επιπέδου. Πλέον στην Ρόδο έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την πρόσληψη του Κούρο Σεγκούρα, για τον οποίο το ενδιαφέρον είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή που ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αποφάσισε να φύγει για τον Προμηθέα Πατρών. Πλέον οι συζητήσεις με τον Ισπανό προπονητή είναι στο τελικό στάδιο, αλλά υπάρχει μια σημαντική εκκρεμότητα.

Κρίσιμο Σαββατοκύριακο

Αυτή έχει να κάνει με την παρουσία του στον πάγκο της Μπούργκος, η οποία αυτό το Σαββατοκύριακο θα φιλοξενήσει το φάιναλ-φορ της δεύτερης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος. Από αυτό θα κριθεί η ομάδα που θα ακολουθήσει την Ανδόρα (η οποία είχε εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο της με την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου) στην ACB.

Ο Σεγκούρα ανέλαβε την Μπούργκος στα μέσα της σεζόν, στην θέση του (παλιού προπονητή της Βαλένθια) Πάκο Όλμος και στην κανονική περίοδο δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο, αφού τερμάτισε στην έβδομη θέση. Στα πλέι-οφ, όμως, «σκούπισε» με 3-0 (και δύο εκτός έδρας νίκες στη Μαδρίτη) την Εστουδιάντες και πλέον έχει τη «χρυσή» ευκαιρία να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία, στο φάιναλ-φορ που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της. Πρώτος της αντίπαλος το Σάββατο (17/6) θα είναι η Χιπουθκόα, ενώ στο άλλο ζευγάρι θα μονομαχήσουν η Παλένθια με την Βαγιαδολίδ.

Η σύνδεση με την Ελλάδα

Αν η ομάδα του εξασφαλίσει την άνοδο, το πιθανότερο είναι πως θα συνεχίσει σε αυτή, έστω κι αν ο ίδιος επιθυμεί την επιστροφή του στην Ελλάδα. Κι αυτό διότι ο γιος του Κούρο παίζει στο εφηβικό του Ολυμπιακού, ενώ η κόρη του Μαρ στις Εσπερίδες.

Αν, όμως, η Μπούργκος δεν κατακτήσει το φάιναλ-φορ της Leb Oro, τότε θεωρείται δεδομένο πως ο Ισπανός τεχνικός θα αποτελέσει τον νέο τεχνικό του Κολοσσού Ρόδου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ