fbpx

Στο Παρίσι ο Χίφι 

Στο Παρίσι ο Χίφι 

Ο 21χρονος γκαρντ που εντυπωσίασε φέτος στο γαλλικό πρωτάθλημα, υπέγραψε για τρία χρόνια στην ομάδα της “Πόλης του Φωτός”.

Ήταν μια από τις εκπλήξεις την σεζόν στο γαλλικό και κατ’ επέκταση στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και πλέον θα έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του σε υψηλότερο επίπεδο. Ο Ναντίρ Χίφι υπέγραψε για τρία χρόνια στο Παρίσι, το οποίο θα αγωνιστεί την επόμενη περίοδο στο Eurocup και είναι υποψήφιο (μαζί με τους Λόντον Λάιονς και την υπό σύσταση ομάδα του Ντουμπάι) να προστεθεί στην Ευρωλίγκα την περίοδο 2024-25. 

Ο 21χρονος γκαρντ ήταν φέτος ένας από τους καλύτερους σκόρερ της γαλλικής λίγκας με τη φανέλα της Λε Πορτέλ. Σε 33 παιχνίδια μέτρησε 16,8 πόντους ανά αγώνα με εξαιρετικά ποσοστά (84% στις βολές, 56% στα δίποντα και 35% στα τρίποντο), ενώ παράλληλα μοίραζε 3,4 ασίστ. Η βελτίωση του σε σχέση με το 2022 ήταν εντυπωσιακή, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε μόλις 6,8 πόντους και 2,3 ασίστ σε 24 συμμετοχές. 

Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, ο Χίφι δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ και αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Eurocamp του Τρεβίζο, όπου θα προσπαθήσει να πείσει τους «κατασκόπους» από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, πως αξίζει να βρεθεί στον δεύτερο γύρο. 

Το πιθανότερο σενάριο, βέβαια, είναι ότι θα αποσύρει το όνομα του και θα προσπαθήσει του χρόνου με την ομάδα του Παρισιού στην οποία θα έχει πολύ μεγαλύτερη προβολή να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες την επιλογή του στο ντραφτ. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ