fbpx

Euroleague: «Μετέωρο» το μέλλον του Γκλίκμαν – Έρχονται μεγάλες αλλαγές στη διοργάνωση

Euroleague: «Μετέωρο» το μέλλον του Γκλίκμαν – Έρχονται μεγάλες αλλαγές στη διοργάνωση

Οι μέτοχοι της Euroleague αναμένεται να αποφασίσουν σήμερα τη Δευτέρα (5/6) για νέο CEO της διοργάνωσης, καθώς το μέλλον του Μάρσαλ Γκλίκμαν είναι μετέωρο.

Και αυτό, διότι αρκετές είναι οι ομάδες που έχουν παράπονα από τον Αμερικανό παράγοντα, που. παρά τη μακρά καριέρα του στο sports management (είχε διατελέσει και πρόεδρος των Μπλέιζερς στο ΝΒΑ) δεν μπόρεσε να αναπτύξει οικονομικά τη διοργάνωση.

Μάλιστα, φέρεται να μην έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον πρόεδρο της Ευρωλίγκας, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο οποίος εξακολουθεί να έχει τη στήριξη των μετόχων, με τον Σέρβο να διατηρεί τη θέση του ως πρόεδρος της διοργάνωσης.

Αλλάζει και η διαιτησία

Παράλληλα, αναμένονται αλλαγές και στον τομέα της διαιτησίας, μετά τα πολλά παράπονα αρκετών ομάδων από τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις διαιτητών μέσα στη σεζόν και μάλιστα αναμένεται και η αποχώρηση του Ρίτσαρντ Στόουκς, μετά το 2017.

Στη θέση του Άγγλου αρχιδιαιτητή, αναμένεται να συσταθεί μια τριμελής επιτροπή, με πρώην διαιτητές που θα αναλάβουν το πολύπαθο κομμάτι της διαιτησίας της διοργάνωσης.

Ειλημμένη απόφαση η wild card

Στην τελική ευθεία, θα μπει σήμερα και το θέμα των wild cards, κάτι που θα επισημοποιηθεί και μετά το τέλος της σύσκεψης των μετόχων της Euroleague. Πάντως με τα σημερινά δεδομένα, φαβορί για την κατάληψη των θέσεων είναι η Άλμπα Βερολίνου και ο νικητής της Αδριατικής Λίγκας (Παρτιζάν ή Ερυθρός Αστέρας), ενώ εφόσον η Γκραν Κανάρια δηλώσει αδυναμία, τη θέση της θα πάρει είτε η Βαλένθια (φαβορί), είτε η Τουρκ Τέλεκομ ως φιναλίστ του Eurocup.

Αλλαγές και στο format

Τέλος, αναμένονται αλλαγές και στο format της διοργάνωσης, καθώς από τη σεζόν 2023-2024 θα μπει στη ζωή μας η διαδικασία των Play In στα πρότυπα του NBA και θα συμμετάσχουν οι ομάδες στις θέσεις 7-10.

Ο νικητής του ζευγαριού 7-8 θα καταλάβει την έβδομη θέση της regular season, εξασφαλίζοντας μια θέση στα πλέι οφ της διοργάνωση, ενώ η όγδοη θέση θα κριθεί ανάμεσα στον ηττημένο της αναμέτρησης των θέσεων 7-8 και του νικητή του 9-10.

Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφ; Οι ομάδες θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου. Σε περίπτωση που το σκορ είναι 1-1, η πρόκριση θα κρίνεται στις τρεις νίκες, ενώ εφόσον το σκορ είναι στο 2-0, η πρόκριση στο Final Four, θα κρίνεται στις τέσσερις νίκες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ