fbpx

«Η αθλητικότητα δεν είναι το παν»

«Η αθλητικότητα δεν είναι το παν»

Ο Τσίμα Μονέκε θεωρεί πως ο Βεζένκοφ μπορεί να πετύχει στο ΝΒΑ παρά την έλλειψη αθλητικών προσόντων υψηλού επιπέδου.

Το ενδεχόμενο μετακίνησης του Σάσα Βεζένκοφ στο Σακραμέντο βρίσκεται στην ημερησία διάταξη των ΜΜΕ στην Αμερική και δη αυτών στην Καλιφόρνια. Τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/6) η ιστοσελίδα Kings Herald ζήτησε την γνώμη του παίκτη που αγωνίσθηκε (έστω κι ελάχιστα) την τρέχουσα περίοδο με την φανέλα των Κινγκς και μετά την αποδέσμευση του, αντιμετώπισε τον άσου του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. H άποψη του Τσίμα Μονέκε έχει ενδιαφέρον, διότι έχει υψηλό δείκτη μπασκετικής αντίληψης και συνάμα είναι ένας φόργουορντ με εκ διαμέτρου αντίθετα χαρακτηριστικά από τον Βεζένκοφ. Όπερ σημαίνει πως είναι ένας εξαιρετικός αθλητής, αλλά ένας πολύ κακός περιφερειακός σουτέρ. 

«Οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι δεν θα φθάσει ψηλά λόγω της περιορισμένης αθλητικότητας του είναι αμαθείς», είπε χαρακτηριστικά ο άσος της Μονακό, όταν ο συντάκτης Μπράντεν Νούνιεθ ανέφερε το ενδεχόμενο ο Βεζένκοφ να μην είναι ανάλογα παραγωγικός στο ΝΒΑ, λόγω της έλλειψης αθλητικότητας πρώτου επιπέδου. «Υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έχουν αποδείξει ότι η αθλητικότητα δεν είναι το παν ώστε να πετύχει κάποιος στη λίγκα. Αν πάρει τις ευκαιρίες που του υποσχεθούν και οι προπονητές τον πιστεύουν, τότε χωρίς καμία αμφιβολία θα έχει συνεισφορά». 

Μάλιστα ο Νιγηριανής καταγωγής αλλά μεγαλωμένος στην Αυστραλία, Μονέκε θεωρεί πως το παιχνίδι του MVP της Ευρωλίγκας ταιριάζει με αυτό των Κινγκς του Μάικ Μπράουν. «Έχει σπουδαίο IQ και αίσθηση του παιχνιδιού. Αυτό είναι που τον κάνει τόσο  αποτελεσματικό χωρίς την μπάλα στα χέρια. Μπορεί να αφαιρέσει πίεση από τον Φοξ και τον Σαμπόνις, με το να «κόβει», να σουτάρει και να δημιουργεί χώρους στο παρκέ». 

Ο Μονέκε ήξερε πολύ καλά τον τρόπο αξιοποίησης του Βεζένκοφ στον Πειραιά. «Έχει σημαντικό ρόλο στην επίθεση τους», παρατήρησε σχετικά. «Με πικ εν ποπ, με handoff μετά από τρίπλα, με ποσταρίσματα με πολλούς ακόμα τρόπους. Είναι αποτελεσματικός με τις τρίπλες του και επιλέγει τα σωστά σημεία για να σκοράρει. Παίρνει τα σουτ που θέλει». 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ