fbpx

Αντετοκούνμπο: «Άλλα κορμιά σε Ευρώπη και άλλα στο ΝΒΑ – Στην Ευρώπη υπάρχει ταλέντο»

Αντετοκούνμπο: «Άλλα κορμιά σε Ευρώπη και άλλα στο ΝΒΑ – Στην Ευρώπη υπάρχει ταλέντο»

Ο Θανάσης Αντετοκούμπο, μέσα από το podcast «Thanalysis», μεταξύ άλλων θέλησε και να κάνει ξεκάθαρες τις διάφορες του ευρωπαϊκού μπάσκετ με αυτό του NBA .

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο podcast «Thanalysis»:
«Είναι τρελό. Λέω στους ανθρώπους ότι υπάρχει τόσο πολύ ταλέντο στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, εδώ στο ΝΒΑ, αν είσαι εκτός rotation, η ομάδα έχει για σένα ένα πλάνο. Πίσω στο σπίτι, είναι θέμα ιεραρχίας, απλά δεν παίζεις επειδή είσαι νέος τις περισσότερες φορές.

Αν είσαι στην ομάδα, μάλλον κάποια στιγμή θα παίξεις. Αλλά συμφωνώ μαζί σου. Ο νούμερο ένα λόγος είναι ο σωματότυπος και η φυσική κατάσταση. Για παράδειγμα, εδώ στο ΝΒΑ, δεν έχετε τα ίδια κορμιά με την Ευρώπη. Ας πούμε ότι έχετε έναν παίκτη όπως ο Ταβάρες της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Ευρώπη, Έχεις έναν παίκτη σαν τον Ταβάρες. Στο ΝΒΑ, υπάρχουν έξι ή επτά παίκτες σαν αυτόν.

Στην Ευρώπη, έχουν ίσως δύο ή τρεις τύπους που παίζουν σαν πόιντ φόργουορντ, Ουίλ Κλάιμπερν, Σάσα Βεζένκοφ, Κρις Σίνγκλετον. Έχουν συγκεκριμένους τύπους που παίζουν στο “4” και μπορούν να ντριμπλάρουν και να δημιουργούν. Στις ΗΠΑ το κάνουν όλοι. Εκεί δεν υπάρχουν θέσεις».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ