fbpx

Κινγκς: Με ορίζοντα τετραετίας η πρόταση στον Βεζένκοφ

Κινγκς: Με ορίζοντα τετραετίας η πρόταση στον Βεζένκοφ

Συμβόλαιο με τη μάξιμουμ χρονική διάρκεια έχουν αποφασίσει να προσφέρουν οι Κινγκς στον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, στην προσπάθειά τους να τον πείσουν να περάσει τον Ατλαντικό την επόμενη σεζόν.

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του ΝΒΑ επιτρέπει στις ομάδες να καταθέτουν προσφορές στους ελεύθερους παίκτες που φτάνουν μέχρι τα τέσσερα έτη και σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του apexsports.gr από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αυτό ακριβώς ετοιμάζονται να κάνουν οι “βασιλιάδες” στην περίπτωση του MVP της φετινής Ευρωλίγκας.

Προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες παρερμηνείες, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: η πρόθεση των Κινγκς να προσφέρουν συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας δεν αλλάζει έστω στο ελάχιστο τα δεδομένα που αφορούν τις ετήσιες απολαβές του ελληνοβούλγαρου άσου.

Όπως έχουν εξ αρχής επισημάνει ο Ρήγας Δάρδαλης και ο Γιώργος Συρίγος στο Double Team Podcast του apexsports.gr, παίκτες με το στάτους του Βεζένκοφ (σταρ της Ευρωλίγκας δηλαδή, που είναι ρούκις για το ΝΒΑ) είθισται να αμείβονται με ένα ποσό που αποτελεί μέρος του περίφημου mid-level exception, το οποίο με τη νέα ΣΣΕ ανέβηκε στα 12εκ. δολάρια ενόψει της νέας σεζόν. Οι ομάδες συνηθίζουν να “σπάνε” το ποσό που αναλογεί στη συγκεκριμένη εξαίρεση στα δύο (όχι πάντοτε ισομερώς), προκειμένου να υπογράψουν εκτός salary cap όχι έναν, αλλά δύο παίκτες.

Άλλη μία ένδειξη

Σε κάθε περίπτωση, η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες ισχυρές ενδείξεις σχετικά με την εκτίμηση που τρέφουν οι άνθρωποι της ομάδας του ΝΒΑ στο πρόσωπο του Βεζένκοφ. Υπενθυμίζουμε πως οι Κινγκς δεν μπορούν να έρθουν σε επίσημη επαφή με τον χαρισματικό φόργουορντ του Ολυμπιακού πριν από την 30ή του Ιούνη, όταν θα ανοίξει το παράθυρο για την κατάθεση επίσημων προσφορών στους ελεύθερους παίκτες. Πέρα απ’ αυτό, ο παίκτης ξεκαθάρισε πρόσφατα πως έχει ήδη επιβάλλει “σιγή ασυρμάτου” για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι να πέσει η αυλαία των τελικών του ελληνικού πρωταθλήματος, αφού στο μυαλό του τούτη τη στιγμή υπάρχει μονάχα η κατάκτηση του τροπαίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ