fbpx

Παναθηναϊκός-Περιστέρι 81-67: «Καθάρισε» με άμυνα και Αγραβάνη και τώρα… τελικοί! (vid)

Παναθηναϊκός-Περιστέρι 81-67: «Καθάρισε» με άμυνα και Αγραβάνη και τώρα… τελικοί! (vid)

Έκανε το καθήκον του ο Παναθηναϊκός! Ναι μεν το Τριφύλλι δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, αλλά έφτασε στη νίκη 81-67 επί του Περιστερίου και πήρε την πρόκριση για τους τελικούς της Basket League.

Το σύνολο του Χρήστου Σερέλη έκανε ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο στο Game 5 του ΟΑΚΑ και επί της ουσίας σε εκείνο το σημείο «καθάρισε» την υπόθεση νίκη. Το 41-39 του πρώτου μέρους έγινε 64-48 με ένα 23-9 επιμέρους σκορ και οι Πράσινοι ετοιμάζονται πλέον να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό για τον τίτλο του πρωταθλητή.

Η πρώτη αναμέτρηση των τελικών είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 4 Ιουνίου στις 21:15 στο ΣΕΦ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, παράγοντας «Χ» στην επικράτηση του Παναθηναϊκού ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης και οι 13 πόντοι (από τους συνολικά 15) που σημείωσε στην τρίτη περίοδο, καθώς και η εξαιρετική άμυνα της ομάδας σε εκείνο το σημείο!

Ουσιαστικός ειδικά στο πρώτο μέρος υπήρξε και ο Γκριγκόνις που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16. Διψήφιοι και οι Γκουντάιτις-Πονίτκα με 13 έκαστος.

Από την απέναντι πλευρά η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έκανε ένα κακό δεύτερο ημίχρονο και στις δύο πλευρές του παρκέ και γνώρισε μια δίκαιη ήττα. Φυσικά το ότι έφτασε τη σειρά των ημιτελικών σε πέμπτο παιχνίδι ήταν υπέρβαση, όμως η εμφάνιση του συλλόγου δεν έπιασε τα στάνταρ των προηγούμενων αγώνων. Κορυφαίος για τον σύλλογο των Δυτικών Προαστίων ο Φρανσίσκο με 16, αν και ο Γάλλος σκόραρε τους 15 εξ αυτών στο πρώτο μέρος. Διψήφιοι και οι Μπίλαν, Κόλεμαν με 12 και 10.

Η στατιστική του ματς ΕΔΩ

«Καυτοί» Γκριγκόνις και Φρανσίσκο, ντέρμπι το πρώτο μέρος

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και με μπροστάρη τον Γκριγκόνις και την κυριαρχία του στη ρακέτα έκλεισε με έξι πόντους μπροστά το σκορ στην πρώτη περίοδο (23-17). Το Περιστέρι προσπαθούσε να βγάλει αντίδραση, χωρίς όμως να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση.

Ίδια εικόνα είχαμε και στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με τη διαφορά να φτάνει στο +12, αλλά την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να μένει στο ματς χάρις την άμυνα ζώνης και τον εξαιρετικό Φρανσίσκο, που τελείωσε το πρώτο μέρος με 15 πόντους! Ο Γάλλος ήταν μπροστάρης και στο 9-0 που «έτρεξαν» οι φιλοξενούμενοι και με το οποίο μείωσαν στο καλάθι (36-34), λίγο πριν την ανάπαυλα.

Τελικά αυτή ήταν και η διαφορά τους στο 20λεπτο, με το Τριφύλλι να κρατάει το +2 (41-39) σε ένα παιχνίδι… ντέρμπι!

Με άμυνα και πρωταγωνιστή τον Αγραβάνη

Μόλις στο πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους ο Φρανσίσκο έπεσε άτσαλα στο παρκέ και εν συνεχεία πέρασε στον πάγκο, καθώς σκίστηκε το παπούτσι του! Η αποχώρησή του σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα του Παναθηναϊκού και το υπέρ του 4-0 στο πρώτο δίλεπτο έφερε το γρήγορο τάιμ άουτ του Βασίλη Σπανούλη. Το Τριφύλλι ήταν εξαιρετικό στο πίσω μέρος του παρκέ και κράτησε ανέπαφο το καλάθι του για πάνω από τέσσερα λεπτά, τρέχοντας παράλληλα ένα 12-0 για το 53-39 στο 25’.

Αμέσως μετά ο Μπίλαν σκόραρε τους πρώτους πόντους της ομάδας του μετά την ανάπαυλα, βάζοντας τέλος στο πράσινο σερί. Ακολούθησε όμως ένα απίθανο τρίποντο του Αγραβάνη, το οποίο έστειλε τη διαφορά στο +15.

Ο Έλληνας φόργουορντ συνέχισε το… σόου του και σημείωσε άλλους οκτώ πόντους στη σειρά, για το 64-47 στο 30’! Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 64-48, με τον Αγραβάνη να φτάνει τους 15 πόντους!

Διαδικαστικό το τελευταίο κομμάτι

Οι δύο ομάδες βγήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο γνωρίζοντας πως επί της ουσίας η υπόθεση νίκη είχε κριθεί. Το Περιστέρι προσπαθούσε να επιστρέψει, όμως δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα καλάθι εντός παιδιάς.

Η διαφορά στο 35’ ήταν στο +19, με το 71-52 να μην αφήνει καμία ελπίδα στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα ο Λι έφτασε το σκορ στο 74-52 ένα λεπτό μετά και το σκορ άρχισε να… ξεφεύγει!

Μετά το τάιμ άουτ ένα 4-0 του Περιστερίου οδήγησε τον Χρήστο Σερέλη σε δικό του τάιμ άουτ, καθώς είδε την ομάδα του να χαλαρώνει. Οι φωνές του έπιασαν τόπο και οι παίκτες του δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να μπουν εκ νέου στο παιχνίδι…

Τελικά, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο τέλος σε 81-67, το οποίο ήταν και το σκορ του πέμπτου αγώνα…

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 41-39, 64-48, 81-67

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Παναθηναϊκός – Περιστέρι 81-67 |HIGHLIGHTS”,”description”:”Τα στιγμιότυπα του αγώνα”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1ibHU1bnRqdHo4bDUvMjAyMy8wNS8zMC8xOC8xN18zNF82NDc2M2RiZTFlMjQ3LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT5M37S”,”uploadDate”:”2023-05-30T18:21:52.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-csztbha2biqh”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}}}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ