fbpx

Basket League: «Πρόβα τζενεράλε» με ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός ενόψει του Final Four

Basket League: «Πρόβα τζενεράλε» με ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός ενόψει του Final Four

Τζάμπολ στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Basket League αύριο, Σάββατο (13/5), στις 19:15 όταν ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα με στόχο την πρόκριση στους τελικούς.

Η ομάδα του Πειραιά αρχίζει νωρίτερα για να έχει περισσότερες ημέρες να ξεκουραστεί και να προετοιμαστεί για τον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ φορ της Euroleague, στο Κάουνας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την ερχόμενη Παρασκευή (19/5). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στην ομάδα του Φώτη Τακιανού, για να κάνει την πρώτη νίκη από τις τρεις που χρειάζονται για την πρόκριση στη σειρά των τελικών. Την ίδια ώρα, ο αγώνας αυτός θα αποτελέσει «πρόβα τζενεράλε» για τους «ερυθρόλευκους» πριν τη «μάχη» με τη Μονακό στο Κάουνας.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου της Basket League που του έδωσε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφ, μετρώντας μόνο νίκες. Με το 22/2 έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία της Basket League (από το 1992-93) που τελείωσε χωρίς ήττα την κανονική περίοδο, μετά τον Ολυμπιακό του 2010-11 και τον Παναθηναϊκό του 2017-18. Μπήκε στα πλέι οφ με το 2-0 επί του Άρη και έτσι το συνολικό σερί του έφτασε στο 47-0 από τις 6 Δεκεμβρίου 2021 και την εκτός έδρας νίκη επί της Λάρισας (70-101).

Ο ΠΑΟΚ είχε ρεκόρ 13-9 στην κανονική περίοδο και τερμάτισε στην 4η θέση την οποία υπερασπίστηκε στα προημιτελικά των πλέι οφ, αποκλείοντας τον Προμηθέα με 2-1 νίκες. Έτσι ο Δικέφαλος εξασφάλισε μία θέση στην τελική τετράδα της Basket League για πρώτη φορά μετά το 2018 και συνολικά για 13η φορά στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Έτσι θα ξεπεράσει την ΑΕΚ σε συμμετοχές στα ημιτελικά και θα βρεθεί στην 3η θέση της σχετικής λίστας πίσω μόνο από τον Παναθηναϊκό (29) και τον Ολυμπιακό (26).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ