fbpx

Το πλάνο του Πάρκερ με επίκεντρο το νέο γήπεδο

Το πλάνο του Πάρκερ με επίκεντρο το νέο γήπεδο

Ο Τόνι Πάρκερ έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο την τρέχουσα περίοδο στις συσκέψεις της Ευρωλίγκας και προσπαθεί να «κοπιάρει» αρκετά οικονομικά μοντέλα από το ΝΒΑ.

Παράλληλα προσπαθεί να ενισχύσει οικονομικά και τη δική του ομάδα, τη Βιλερμπάν, έχοντας «συμμάχους» επιχειρηματίες από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Ωστόσο το πλάνο του θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από την σεζόν 2024-25.

Ο βασικός λόγος γι’ αυτό είναι πως το νέο γήπεδο της ομάδας του θα παραδοθεί στην καλύτερη των περιπτώσεων τον Νοέμβριο του 2023. Άρα αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια της επόμενης περιόδου, η Βιλερμπάν θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στο (περιορισμένης δυνατότητας και χρήσης) Αστρομπάλ και στην συνέχεια θα μετακομίσει στην LDLC Arena.

Η “μάχη” με τον Δήμο

Αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο Πάρκερ, είναι να έχει περισσότερα προνόμια στο νέο «σπίτι» της ομάδας του, το οποίο ανήκει στον Δήμο της Λιόν. Η κατ’ αρχήν συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αναφέρει πως η Βιλερμπάν θα μπορεί να το χρησιμοποιεί μάξιμουμ για 15 παιχνίδια (αθροιστικά, σε Ευρωλίγκα και γαλλικό πρωτάθλημα) σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Ο άλλοτε σούπερ-σταρ των Σπερς, προσπαθεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον κάποιων καλλιτεχνών ή κάποιων σόου από την Αμερική, ώστε η LDLC Arena να αποτελέσει ατραξιόν για τη Γαλλία και να γίνει ένα γήπεδο στο πρότυπο αυτών του ΝΒΑ.

Στόχος του είναι κάποια στιγμή στο μέλλον, η Βιλερμπάν να δίνει τουλάχιστον όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της στην Ευρωλίγκα εκεί και τα σημαντικότερα του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η χωρητικότητα του γηπέδου για τους αγώνες μπάσκετ θα είναι 12.000 άνθρωποι, αλλά θα ανεβαίνει στους 16.000 για συναυλίες ή άλλα γεγονότα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ