fbpx

Φράνκε: «Πετύχαμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε να φανταστούμε, θέλουμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε!»

Φράνκε: «Πετύχαμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε να φανταστούμε, θέλουμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε!»

Με τη… σφραγίδα του ο ΠΑΟΚ κέρδισε, μετά από 5 χρόνια, το ‘εισιτήριο’ για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League.

Ο Γιανίκ Φράνκε πιστώνεται την, εντός έδρας, επιτυχία του «Δικεφάλου» στο τρίτο ματς, για την πρώτη φάση της postseason, απέναντι στον Προμηθέα (81-78, 30/4), με τον ίδιο να παραμένει «ζαλισμένος» από τη χαρά της νίκης και την επιστροφή των «ασπρόμαυρων», ύστερα από την περίοδο 2017-2018, στις 4 καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

«Αν μου έλεγε κάποιος, στην αρχή της σεζόν, όχι πριν από λίγο καιρό, ότι θα είμαστε στους ‘4’ στα πλέι οφ, δε θα τον πίστευα! Πετύχαμε φέτος πολύ περισσότερα από ότι πιστεύαμε πως θα κάναμε, όταν βρεθήκαμε για πρώτη φορά για προπόνηση, στο ξεκίνημα της χρονιάς, με τον τότε προπονητή μας, τον κόουτς Λυκογιάννη. Ας συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, τι λέτε;» επισήμανε, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Ολλανδός γκαρντ.

Για το τρίτο παιχνίδι με τον Προμηθέα, σχολίασε: «Ηταν δύσκολο και ανταγωνιστικό. Για αυτό σε κάποιες στιγμές μπορεί να παίξαμε λίγο πιο δυνατά στην άμυνα. Υπάρχουν καλές και κακές βραδιές. Προσωπικά, λόγω του Ευρωμπάσκετ, παίζω από το καλοκαίρι. Το κορμί μου είναι σε ένταση από τότε, είναι λογικό κάποιες στιγμές να λείπει η ενέργεια. Τα δίνω όλα για τον ΠΑΟΚ. Στο τέλος του αγώνα έγιναν όλα γρήγορα. Ημασταν μπροστά στο σκορ με 4 πόντους και πριν το καταλάβουμε βρεθήκαμε να υπολειπόμαστε με 1 πόντο. Ο Χαντς έβαλε το τρίποντο, μας έδωσε «αέρα» 2 πόντων ξανά και από εκείνο το σημείο και μετά ήταν η προσπάθεια όλων, η οποία μας έφερε στο θετικό αποτέλεσμα και αυτό είναι που μετράει! Το σημαντικό είναι πως στο τέλος διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας και δεν πανικοβληθήκαμε όταν ο αντίπαλος προηγήθηκε με 1 πόντο. Είμαστε, πλέον, με την πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ, μετά από πέντε χρόνια, γεγονός που πρέπει να απολαύσουμε!».

Στη μάχη με τους Πατρινούς ο Φράνκε «έγραψε» 31 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο. Για την εμφάνισή του και το αν ένιωσε… υποχρεωμένος για να παίξει και για τον απόντα, την ύστατη στιγμή στο παιχνίδι, Τζέιλεν Ράιλι, ανέφερε: «Ήταν σοκ για όλους μας όταν μάθαμε ότι δεν μπορούσε, λόγω του προβλήματος στο γόνατό του, να αγωνιστεί ο Ράιλι. Μας το είπαν λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Προσπαθήσαμε όλοι να καλύψουμε το κενό του. Κάναμε όλοι ένα βήμα μπροστά και το πετύχαμε!».

Ερωτηθείς για το τι άλλαξε στην ομάδα, με την αντικατάσταση στον πάγκο του Αρη Λυκογιάννη από τον Φώτη Τακιανό, απάντησε λέγοντας: «Πιστεύω πως ο τωρινός προπονητής έβαλε μια προστατευτική ομπρέλα γύρω από την ομάδα. Αυτή είναι η φιλοσοφία του και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με ό,τι είχαμε πριν. Είναι η ασφάλεια του ακόμη και μετά από μια άσχημη βραδιά να νιώσουμε προστατευμένοι για να παίξουμε καλά στο επόμενο παιχνίδι, να φανερώσουμε ο καθένας το ταλέντο του. Στο τρίτο παιχνίδι με τον Προμηθέα ξεχώρισα εγώ, στο δεύτερο ματς της σειράς ήταν ο Ράιλι, στο πρώτο ο Σαλούστρος. Ποιος ξέρει ποιος θα είναι καθοριστικός στην επόμενη υποχρέωσή μας; Αυτό που νιώθουμε με τον κόουτς Τακιανό είναι ασφάλεια στο να κάνει ο καθένας το παιχνίδι του».

Αναφορικά με τις αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν, για τα ημιτελικά των πλέι οφ, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Αρχικά, θέλουμε να απολαύσουμε ό,τι πετύχαμε και να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τη διαδρομή μας. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα είναι δύσκολες οι αναμετρήσεις και θα μπορούσαμε να συζητάμε ώρες για αυτές. Ξέρουμε, ρεαλιστικά, που κινούμαστε. Πρέπει, όμως, να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, να παίξουμε τη σειρά και μετά να δούμε τη συνέχεια. Με το Περιστέρι δεν έχουμε καλό ρεκόρ φέτος, με τον Παναθηναϊκό έχουμε. Δε χρειάζεται, ωστόσο, να βιαζόμαστε, χρειάζεται να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και τώρα μπροστά μας είναι ο Ολυμπιακός».

Κατέληξε ο Φράνκε εστιάζοντας στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. «Το να είναι η προσοχή επάνω μας σημαίνει ότι κάνουμε κάτι καλό. Ηταν έκπληξη, για μένα και με δεδομένο ότι πέρυσι δεν ήταν η ομάδα στα πλέι οφ, το ότι στα παιχνίδια με τον Προμηθέα δεν είχαμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Η ενέργεια που μας δίνουν οι φίλαθλοί μας είναι μεγάλη! Ελπίζουμε, για τη συνέχεια των πλέι οφ, να έρθουν στο ‘σπίτι’ μας πιο πολλοί για να μας υποστηρίξουν».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ