fbpx

Αλλαγή στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Αλλαγή στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η FIBA, προχώρησε σε μια σημαντική απόφαση που έχει να κάνει με τα γήπεδα που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στις Φιλιππίνες.

Το γεγονός πως οι αγώνες της πρώτης και της τελικής φάσης θα διεξάγονταν στο χωρητικότητας σχεδόν 50 χιλιάδων θεατών στο Philippines Arena, ήταν μία από τα μεγάλα ατού της διοργάνωσης και ο ενθουσιασμός περίσσευε.

Όμως, όπως αποφασίστηκε στο περιθώριο της κλήρωσης από το Κεντρικό Γραφείο της FIBA, το Philippines Arena θα χρησιμοποιηθεί μόνο για δύο ματς της πρώτης φάσης.

Η σκέψη, που οδήγησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία σε αυτή την απόφαση αφορά στο γεγονός οτι εξ αρχής υπήρχε το εξής προπαιτούμενο: Η εξασφάλιση της ομαλής μετακίνησης των φιλάθλων από και προς το γήπεδο.

Ακόμη και αν ολοκληρώθηκε το 2021 η κατασκευή ενός νέου δρόμου που συνδέει το Metro Manila με τη Philippines Arena, η δοκιμή της λειτουργικότητάς τους μπορούσε να γίνει μόνο μετά τον Νοέμβριο του 2022, λόγω της πανδημίας.

Από τότε, διάφορες εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην εγκατάσταση, όπου διαπιστώθηκαν πολύ σοβαρά συγκοινωνιακά προβλήματα και ζητήματα μετακίνησης.

Όσο και αν έγιναν βελτιώσεις υπό τον έλεγχο μηχανικών και συγκοινωνιολόγων, το Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για μία διοργάνωση με πολλαπλές ζώνες δραστηριότητας μέσα σε μία ημέρα, όπως η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι απαιτήσεις και τα υψηλά στάνταρντ για την εξασφάλιση της εμπειρίας των αθλητών και των θεατών δε θα ικανοποιούνταν.

Στην Philippines Arena θα διεξαχθούν δύο αγώνες της πρώτης φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά όχι της τελικής φάσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ