fbpx

Mister solid (vid)

Mister solid (vid)

O Τζέιλεν Μπράνσον σε αντίθεση με τον… άτακτο μπαμπά Ρικ, αποτελεί πρότυπο σταθερότητας σε όλη την καριέρα του και βουλώνει συνεχώς στόματα.

Είναι ασφαλώς ο γιος του πατέρα του, αν παρατηρήσει κανείς τις ουκ ολίγες φυσιογνωμικές, αλλά και
αγωνιστικές τους ομοιότητες. Σε αντίθεση, όμως, με τον Ρικ, ο Τζέιλεν Μπράνσον έχει καταφέρει σε όλα τα επίπεδα της καριέρας του να αποτελεί τον ορισμό του συνεπούς (consistent) παίκτη και του
προτύπου συμπεριφοράς.

Η ηγετική του παρουσία ως τώρα στην σειρά των Νικς απέναντι στους Καβαλίερς πιστοποιεί την μεγάλη του αξία και αναδεικνύει την εξαιρετική επιλογή του… νονού του.
Αυτός δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο των Νικς, Λίον Ρόουζ, ο οποίος μέχρι να αναλάβει το
συγκεκριμένο πόστο τον Φεβρουάριο του 2020, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς ατζέντηδες παικτών
στο ΝΒΑ.

Ένας από τους πρώτους του πελάτες πίσω στην δεκαετία του 90, ήταν ο αριστερόχειρας γκαρντ Ρικ Μπράνσον. Η καριέρα του δεν ήταν αμελητέα, καθώς από το 1998 που ως ρούκι με τους
Μπλέιζερς έβαλε 19 πόντους στους Λέικερς του Σακίλ, του Κόμπε και του (παλιού του συμπαίκτη στο
Τεμπλ) Έντι Τζόουνς , ως το 2006 που κρέμασε τα παπούτσια του με τους Ρόκετς, αποτέλεσε έναν αξιόπιστο αναπληρωματικό πλέι-μέικερ.

YouTube video

Κάνοντας fast forward στο 2018, λίγες ομάδες του ΝΒΑ πίστευαν πως ο γιος του θα εξελισσόταν σε κάτι
ανάλογο. Τι κι αν είχε οδηγήσει την Εθνική Αμερικής στο χρυσό μετάλλιο του παγκοσμίου εφήβων της
Κρήτης, παίζοντας καλύτερα ακόμα από τον νυν σούπερ-σταρ των Σέλτικς Τζέισον Τέιτουμ;

Τι κι αν μέσα σε διάστημα τριών ετών, πήρε δύο πρωταθλήματα με το πανεπιστήμιο της Βιλανόβα;
«Είναι χοντρός και αργός».

«Δεν είναι πλέι-μέικερ, είναι ένας κοντός σούτινγκ γκαρντ».

«Δεν μπορεί να παίξει άμυνα στο ΝΒΑ».

Αυτές ήταν μερικές από τις αρκετές ενστάσεις που υπήρχαν για τον Τζέιλεν, ο οποίος μέσα σ’ όλα είχε
να αντιμετωπίσει και την καχυποψία που υπήρχε λόγω του… αμαρτωλού παρελθόντος του πατέρα του.
Ο Ρικ δύο φορές στην καριέρα του ως προπονητής ήρθε αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική
παρενόχληση και έτσι έχασε ισάριθμες δουλειές στο πανεπιστήμιο του Τεμπλ και στους Τίμπεργουλφς.
Ο Τζέιλεν, ωστόσο, έμεινε ατάραχος.

Δούλεψε σκληρά στο γυμναστήριο για να γίνει ακόμα πιο δυνατός και στο παρκέ για να βελτιώσει το σουτ του. Από το 34,5% που είχε πίσω από τα 7,25 ως ρούκι, έφθασε στο 40,5% στην τρίτη του χρονιά. Ο Μαρκ Κιούμπαν είχε πετύχει διάνα με την επιλογή του στο 33 και κυρίως με την υπογραφή του τετραετούς συμβολαίου έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Προσέξτε όχι έξι εκατομμύρια τον χρόνο, αλλά συνολικά για τα τέσσερα χρόνια!

Την περσινή περίοδο έπαιρνε μόλις 1,8 εκατομμύρια δολάρια και ήταν με απόσταση το καλύτερο bargain σε όλη την λίγκα. 

Τότε ο ιδιοκτήτης των Μάβερικς αντί να τον «δέσει» με μια επέκταση που θα του απέφερε 55 εκατομμύρια δολάρια, προτίμησε να τον αφήσει να περιμένει. Ο ίδιος το διαψεύδει τώρα και «κατηγορεί» τον πατέρα του, ότι τον οδήγησε στην Νέα Υόρκη. Πλην όμως η «απειλή» των Νικς ήταν εκεί πολύ πριν ο Ρικ γίνει βοηθός του Τομ Τιμποντό. 

Κι αυτό διότι ναι μεν ο (πρόεδρος των Νικς) Λίον Ρόουζ είχε πάψει να εκπροσωπεί τον Τζέιλεν, αλλά είχε περάσει την σκυτάλη στον γιο του Σαμ Ρόουζ, που παραμένει στέλεχος του πρακτορείου CAA! 

Η συμφωνία των 104 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα την 12η Ιουλίου, αλλά είχε επιτευχθεί πολύ πιο πριν και γι’ αυτό το ΝΒΑ κατόπιν έρευνας, τιμώρησε τους Νικς με την αφαίρεση της επιλογής τους στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του 2025. Ούτε καρφάκι δεν κάηκε στην Νέα Υόρκη… 

Ο Τζέιλεν Μπράνσον όχι απλά έχει δικαιώσει τις προσδοκίες, αλλά δείχνει έτοιμος να τους οδηγήσει στους ημιτελικούς της Ανατολής για πρώτη φορά από το 2013 και την εποχή του Καρμέλο! Την ίδια ώρα που οι Μάβερικς έκαναν tanking (και το πλήρωσαν με 750.000 πρόστιμο) για να κρατήσουν το Νο10 του ντραφτ και να αποφύγουν το ολικό φιάσκο με το να δώσουν την επιλογή τους στους Νικς, όπως έπρεπε αν πήγαινε από το 11 και κάτω, βάσει της συμφωνίας για τον Κρίσταπς Πορζίνγκις… 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ