fbpx

O Γιάννης έχει τον δικό του Τζον Πάξον (pic&vid)

O Γιάννης έχει τον δικό του Τζον Πάξον (pic&vid)

Η διαδρομή του Πατ Κόνατον έχει πολλά κοινά σημεία με αυτή του παλιού παίκτη και GM των Σικάγο Μπουλς.

Η ιστορία του έχει πολύ ενδιαφέρον και αρκετές προεκτάσεις. Ο Πατ Κόνατον ναι μεν δεν έχει την ποιότητα ενός All Star παίκτη, αλλά για τους Μπακς είναι ανάλογα πολύτιμος με τον Κρις Μίντλετον και τον Τζρού Χόλιντεϊ, όπως απέδειξε με την εντυπωσιακή του εμφάνιση τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/4) στον δεύτερο αγώνα με το Μαϊάμι. Η προσωπικότητα του και ο ρόλος του στο Μιλγουόκι, θυμίζουν τον Τζον Πάξον, ο οποίος την δεκαετία του 90 είχε καθοριστική συμβολή στα τρία πρωταθλήματα των Μπουλς της τριπλέτας Τζόρνταν-Πίπεν-Γκραντ, με αποκορύφωμα το νικητήριο τρίποντο του στον έκτο τελικό με τους Σανς.

YouTube video

Ο πρώτος «Ιρλανδός» από το 1993 

Οι λόγοι της σύγκρισης είναι πολλοί και θα ξεκινήσουμε από τον προφανή. Αμφότεροι είναι απόφοιτοι του πανεπιστημίου Νοτρ Νταμ και ανήκουν σε ένα εκλεκτό και κλειστό γκρουπ παικτών που έχουν κερδίσει πρωτάθλημα στο ΝΒΑ. Ο πρώτος που πέτυχε το σχετικό κατόρθωμα ήταν το μακρινό 1950 με τους Μινεάπολις Λέικερς, ο συγχωρεμένος Μπίλι Χάσετ, αλλά ο πιο γνωστός είναι φυσικά ο Μπιλ Λαμπίερ, ο οποίος τα κατάφερε με τους Πίστονς την διετία 89-90. Το 2021 ο Κόνατον έγινε ο πρώτος «Ιρλανδός» από το 1993 που φόρεσε το ακριβοθώρητο δακτυλίδι.

Όπως ο Πάξον είχε αποδεχθεί τον συμπληρωματικό ρόλο που είχε δίπλα στον Τζόρνταν και τον Πίπεν, έτσι και ο Κόνατον στις μέρες μας, δεν έχει κανένα πρόβλημα να έρχεται από τον πάγκο και να προσφέρει ανάσες στον Αντετοκούνμπο και τον Μίντλετον.

Η φιλία με τον Γιάννη

Ο βασικός λόγος, βέβαια, που έχει κερδίσει την εκτίμηση του «Greek Freak» έχει να κάνει με την απαράμιλλη εργατικότητα του. Η σχέση τους «σφυρηλατήθηκε» την περίοδο 2019-20, όταν ο γκαρντ-φόργουορντ από το Νοτρ Νταμ είχε εγκαταλείψει το Πόρτλαντ για λογαριασμό του Μιλγουόκι. Ο Γιάννης που συνήθιζε τα βράδια να πηγαίνει στο προπονητήριο των «ελαφιών» και να κάνει μόνος του σουτ, έμεινε έκπληκτος όταν μια μέρα είδε τον Κόνατον να έχει πάει εκεί πριν από αυτόν! Από τότε έγιναν αχώριστο δίδυμο στις βραδινές προπονήσεις και μάλιστα είχαν… προκαλέσει τον «rock» Ντούειν Τζόνσον, υποστηρίζοντας πως ο Γιάννης θα τον νικούσε στα βάρη!

Η καριέρα μετά το μπάσκετ

Πέρσι ο Κόνατον βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση της ταινίας «Rise», έκανε προπονήσεις με τον Γιάννη στο ΣΕΦ, έχει πάει μαζί του στην Κύπρο και γενικότερα μοιράζονται γνώσεις και εμπειρίες όχι μόνο για το μπάσκετ:

Ο πατέρας του Πατ είναι κατασκευαστής κτιρίων στην Βοστώνη και ο γιος του έχει ήδη ξεκινήσει τις δουλειές στο real estate. Θεωρείται δεδομένο πως μετά το τέλος της καριέρας του, είτε θα γίνει επιχειρηματίας, είτε διοικητικός παράγοντας ομάδας του ΝΒΑ.

Κι εκεί είναι η δεύτερη μεγάλη του ομοιότητα με τον Πάξον, ο οποίος όταν κρέμασε τα παπούτσια του, άντεξε μόλις για ένα χρόνο ως βοηθός του Φιλ Τζάκσον στο προπονητικό επιτελείο των Μπουλς. Πήρε το πρωτάθλημα του 1996 και στην συνέχεια παραιτήθηκε, καθώς δεν του άρεσε να περνάει το μεγαλύτερο διάστημα της μέρας του μακριά από την οικογένεια του.

Ο Κόνατον είναι πολύ καλός με τα νούμερα και θεωρείται δεδομένο ότι θα μπορέσει να κάνει καριέρα ανάλογη με του Πάξον, ο οποίος από το 2003 ως το 2020 ήταν το αφεντικό των «ταύρων».

Οι δράσεις εκτός παρκέ

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο, είναι πως είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Μιλγουόκι, καθώς αποτελεί μια πολυσχιδή προσωπικότητα. Το 2020 εν μέσω του κορονοϊού, ήταν ο παρουσιαστής ενός ραδιομαραθωνίου, ο οποίος κράτησε 11 ώρες! Στο διάστημα αυτό, ο άσος των Μπακς κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 200.000 δολάρια, εξασκώντας την επιρροή του σε αθλητικές φιγούρες απ’ όλα τα επαγγελματικά αθλήματα του Μιλγουόκι.

Παράλληλα ο Κόνατον έχει παίξει αρκετές φορές γκολφ με τον προπονητή του Μάικ Μπουντενχόλζερ, ενώ έχει κάνει διαγωνισμό σουτ με τον (μέχρι πρότινος) ιδιοκτήτη των Μπακς Μαρκ Λάσρι.

Μπορεί το ταλέντο του εντός του τεσσάρων γραμμών να μην είναι μεγάλο, αλλά έχει τεράστιο φάσμα εκτός παρκέ και γι’ αυτό η παρουσία του στο ρόστερ των «ελαφιών» είναι τόσο σημαντική.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ