fbpx

Εκτός και από το Ευρωμπάσκετ η Ρωσία

Εκτός και από το Ευρωμπάσκετ η Ρωσία

Μετά τον αποκλεισμό της από τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η Ρωσία δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος στα προκριματικά του επόμενου Ευρωμπάσκετ (2025).

H FIBA αφήνει εκτός λοιπόν τους Ρώσους αλλά και τους Λευκορώσους, εξαιτίας φυσικά του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία. Το Ευρωμπάσκετ του 2025 θα πραγματοποιηθεί σε Λετονία, Κύπρο, Φινλανδία και Πολωνία.

Η ανακοίνωση της FIBA:

«Με αυτήν την επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA Europe αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει την εγγραφή της εθνικής ομάδας ανδρών της Λευκορωσίας και της Ρωσίας στα Προκριματικά του FIBA EuroBasket 2025, με τον Τρίτο Γύρο να έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιούλιο-Αύγουστο 2023.

Μετά τη σύσταση που εξέδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (“Ομάδες αθλητών με ρωσικό και Λευκορωσικό διαβατήριο δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη”), η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μην επιτρέψει την εγγραφή της εθνικής ομάδας ανδρών της Ρωσίας στο Ολυμπιακό Προκριματικό της FIBA. -Προκριματικά Τουρνουά 2023 (FIBA Pre-OQTS)».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ