fbpx

Ολυμπιακός: Στο “μικροσκόπιο” ο Ταϊρίκ Τζόουνς

Ολυμπιακός: Στο “μικροσκόπιο” ο Ταϊρίκ Τζόουνς

Το καλοκαίρι απέχει ακόμα αρκετά και μέχρι τότε πολλά δεδομένα είναι πιθανόν να αλλάξουν. Ήδη, όμως, οι μεγάλες ομάδες κάνουν τον προγραμματισμό τους και τις πρώτες διερευνητικές επαφές για παίκτες που θα τους απασχολήσουν.

Ένας τέτοιος είναι ο Ταϊρίκ Τζόουνς, ο οποίος κάνει μια εξαιρετική σεζόν με την Τουρκ Τέλεκομ, η οποία μετά τη (νέα) νίκη της επί της Φενέρμπαχτσε ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στο τουρκικό πρωτάθλημα. Ο Αμερικανός σέντερ είναι ένα όνομα που απασχολεί αρκετές ομάδες της Ευρωλίγκας και μια εξ’ αυτών είναι ο Ολυμπιακός!

Βέβαια οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμβόλαιο ως το 2025 με τον Μουσταφά Φάλ, ως το 2024 με τον Τζοέλ Μπολομπόι, ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον Ταρίκ Μπλακ. Πως θα χωρέσει, λοιπόν, ο Τζόουνς στο ρόστερ τους για τη νέα σεζόν;

Η μοναδική περίπτωση είναι να εξασκήσει η ομάδα του Πειραιά το δικαίωμα που έχει στο συμβόλαιο με τον Μπολομπόι και να τον αφήσει ελεύθερο το καλοκαίρι. Αν αυτό συμβεί, τότε ο Τζόουνς θα είναι ένας από τους σέντερ που θα απασχολήσει σοβαρά τους Πειραιώτες, καθώς τόσο τη φετινή περίοδο με την ομάδα της Άγκυρας, όσο και την περσινή στην Ιταλία με την Πέζαρο, έδειξε πως μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη επιπέδου Ευρωλίγκας.

Στην Τουρκιά, ο 27χρονος σέντερ μετράει 13,8 πόντους και 8,9 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ στο Eurocup, όπου η Τουρκ έχει προκριθεί στην προημιτελική φάση, οι επιδόσεις του είναι ανάλογες, με 12,1 πόντους και 7,5 ριμπάουντ. Μάλιστα μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις ήταν μέσα στην Πάτρα απέναντι στον Προμηθέα, με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα και κανένα λάθος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ