fbpx

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελληνοποίησης του Τόμας Ουόκαπ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ελληνοποίησης του Τόμας Ουόκαπ

Ο δρόμος για την απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου του Τόμας Ουόκαπ άνοιξε, με τις σχετικές διαδικασίες να ολοκληρώνονται για την ένταξή του στην Εθνική ομάδα.

Όπως αποκάλυψε το gazzetta.gr, o Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού έστειλε επιστολή στην ΕΟΚ με την οποία δηλώνει πως νιώθει Έλληνας, πως βλέπει το μέλλον του στη χώρα ακόμη και μετά το τέλος της καριέρας του.

Μια τέτοια εξέλιξη, θα θέσει έναν πολύ ικανό παίκτη στη διάθεση της Εθνικής ομάδας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου (και όχι μόνο).

Παράλληλα, ωστόσο εξυπηρετεί και τα συμφέροντα του Ολυμπιακού, καθώς εφόσον ελληνοποιηθεί ο Ουόκαπ θα ελευθερωθεί μια θέση ξένου στους «ερυθρόλευκους».

Αξίζει να αναφερθεί πως, η Εθνική ομάδα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μόνο έναν παίκτη που έχει αποκτήσει την νόμιμη ιθαγένεια της χώρας μέσω πολιτογράφησης.

Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως αν ο Ουόκαπ γίνει Έλληνας, τότε δεν θα μπορεί να αγωνιστεί και αυτός αλλά και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με την Εθνική ομάδα στην ίδια διοργάνωση, αλλά μόνο ένας εκ των δύο ή ένας εκ των τριών, αν προσθέσουμε στην εξίσωση και τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ το θέμα του οποίου προχωράει επίσης γρήγορα σχετικά με το ελληνικό διαβατήριο όπως έχουμε αποκαλύψει μέσω apexsports.gr.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ