fbpx

Η Euroleague στηρίζει τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας με το «Μπασκετικό Χωριό»

Η Euroleague στηρίζει τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας με το «Μπασκετικό Χωριό»

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε η Euroleague, που σε συνεργασία με το ίδρυμα BIDEV, προσφέρει 100 κοντέινερ ως καταφύγιο στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και εκείνους που έχασαν τα σπίτια τους την «μαύρη» 6η Φεβρουαρίου.

Το Τουρκικό Ίδρυμα Αλληλεγγύης και Εκπαίδευσης Μπάσκετ (BIDEV) μαζί με τη Euroleague στηρίζουν εμπράκτως όσους επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία πριν από δύο μήνες.

Σε μία έκταση 11.397 τετραγωνικών μέτρων, στην περιοχή Μπελέν, στο Χατάι, θα εγκατασταθούν 100 πλήρως εξοπλισμένα κοντέινερ με συγκεκριμένους κοινωνικούς χώρους εκπαίδευσης, υγείας και αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός γηπέδου μπάσκετ. Οι πρώτες οικογένειες αναμένεται να μπουν στους νέους χώρους φιλοξενίας μέσα στον Απρίλιο.

«Θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω την αλληλεγγύη της οικογένειας της Euroleague Basketball για την αντίδρασή της και την υποστήριξη που προσέφερε σε όσους επλήγησαν από αυτό το τρομερό γεγονός. Από τον πρώτο σεισμό, έχουμε συντονίσει μια γενική απάντηση για να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε όλα τα θύματα που έχασαν τα σπίτια τους. 

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Χασάν Αράτ (πρόεδρος κα ιδρυτικό μέλος της BIDEV) και την ομάδα του που μας πρόσφεραν την ευκαιρία να συνεργαστούμε με ένα ίδρυμα που έχει βαθιές τοπικές ρίζες και ένα έργο, το «Basketball Village», που θα κάνει τη διαφορά για εκατοντάδες οικογένειες» δήλωσε ο Μάρσαλ Γκλίκμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της Euroleague Basketball.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ