fbpx

Εξαιρετικός ο Αντρέι

Εξαιρετικός ο Αντρέι

Ο Στογιάκοβιτς είχε 12 πόντους και 4 ριμπάουντ με την σημαία της Ελλάδας στο στήθος, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε στο Hoop Summit

Αν αποτέλεσε μια εικόνα από το μέλλον, ήταν σίγουρα εξαιρετική και ελπιδοφόρα. Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς πήρε μέρος τα ξημερώματα της Κυριακής (9/4) στο Nike Hoop Summitδηλώνοντας ως χώρα εκπροσώπησης την Ελλάδα και τα πήγε εξαιρετικά. Σε 20 λεπτά συμμετοχής ως βασικός στην WorldTeam μέτρησε 12 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και μια τάπα, πλην όμως η USA Team πήρε τη νίκη με 90-84. 

Ο 18χρονος φόργουορντ έπαιξε πολύ καλύτερα σε σχέση με την παρουσία του στο Mc Donald’s All American και έδειξε την ικανότητα του στο περιφερειακό σουτ. Μέτρησε 2/5 τρίποντα και 2/4 δίποντα, ενώ είχε και 2/2 βολές. Το πρώτο του τρίποντο ήρθε από την γωνία σε μια κατάσταση catch n shoot, που θύμισε πάρα πολύ τον πατέρα του, Πέτζα.

Και το δεύτερο του τρίποντο ήταν ανάλογο, δίχως να χρειαστεί να κάνει τρίπλα.

Όπως και στο Mc Donald’s του Χιούστον, έτσι και στο χθεσινό ματς στο Moda Center του Πόρλτλαντ, έδειξε πως είναι ικανός να σκοράρει και μετά από τρίπλα.

Ο Στογιάκοβιτς ήταν ο πρώτος που εκπροσώπησε την χώρα μας στο Nike Hoop Summit από τον  Κώστα Αντετοκούνμπο το 2016. Βέβαια το γεγονός πως επέλεξε την Ελλάδα, δεν σημαίνει πως είναι δεδομένη η συμμετοχή του μελλοντικά με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Αντρέι δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση και η Εθνική Σερβίας την οποία εκπροσώπησε για πολλά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία ο Πέτζα, είναι επίσης μέσα στις σκέψεις του. 

Άστοχος ο Ρισασέ, αδιάφορος ο Λιτλ

Ο άλλος Ευρωπαίος γιος δεν τα πήγε ανάλογα καλά. Ο Ζακαρί Ρισασέ της Βιλερμπάν ήρθε από τον πάγκο και σε 24 λεπτά συμμετοχής είχε πέντε πόντους με 1/2 βολές, 2/5 δίποντα και 0/2 τρίποντα. Βέβαια στο ενεργητικό του πρόσθεσε οκτώ ριμπάουντ, μια ασίστ και μια τάπα. Ο τρίτος που έχει Ευρωπαϊκές ρίζες, ήταν ο Φινλανδός Μάριο Λιτλ, τον οποίο είχαμε δει το 2022 στο τουρνουά ANGT της Πάτρας με την ακαδημία HBA από το Ελσίνκι. Ο γκαρντ του Μπέιλορ έπαιξε μόλις εννιά λεπτά και σε αυτό το διάστημα μέτρησε τρείς πόντους. 

Κορυφαίος ο Χόλαντ  

Για την Αμερικανική ομάδα, κορυφαίος ήταν ο (πρωταθλητής στο εφήβων με την Εθνική Αμερικής στο Παγκόσμιο της Μάλαγα) Ρον Χόλαντ με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες. Ο Μπρόνι Τζέιμς (γιος του Λεμπρόν), σε 21 λεπτά ως αναπληρωματικός, είχε 11 πόντους (με 2/3 βολές, 3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα) και τέσσερα ριμπάουντ, υπό το βλέμμα του «King James», αλλά και του αστέρα των Ουόριορς Ντρέιμοντ Γκριν.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ