fbpx

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα playoffs της EuroLeague

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα playoffs της EuroLeague

Αρκετά είναι τα σενάρια για τον αντίπαλο του Ολυμπιακού στα playoffs της EuroLeague, και τόσο σε περίπτωση νίκης επί της Μπασκόνια, όσο και σε περίπτωση ήττας από την ισπανική ομάδα, αλλά και σε περίπτωση ήττας της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μακάμπι.

Η αναπάντεχη ήττα της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο και η νίκη της Παρτίζαν κοντά στην Μονακό, έκαναν πιο ξεκάθαρο το τοπίο για το πλασάρισμα του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο της EuroLeague.

Οι Πειραιώτες, στην χειρότερη των περιπτώσεων θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση, αλλά για να μάθουν τον αντίπαλό του θα περιμένουν τους αγώνες της 34ης αγωνιστικής, η οποία είναι και η τελευταία.

Οι ερυθρόλευκοι θα είναι πρώτοι με νίκη επί της Μπασκόνια ή με ήττα τους και με με ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τελ Αβίβ. Δύο σενάρια δηλαδή, με ήττα στο ΣΕΦ και νίκη των Μαδριλένων επί της Μακάμπι να τους αφήνει δεύτερους.

Σε διπλές και σε τριπλές ισοβαθμίες με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν το πάνω χέρι αφού έχουν 4-0 απέναντί τους. Η Μονακό με την ήττα της από την Παρτίζαν δεν μπορεί να ανέβει στις 23 νίκες και να προσπεράσει τον Ολυμπιακό.

Η βαθμολογία της EuroLeague:

Ολυμπιακός 23-10
Ρεάλ Μαδρίτης 23-10
Μπαρτσελόνα 22-11
Μονακό 22-11
Φενέρμπαχτσε 19-14
Παρτίζαν 19-14
Μακάμπι Τελ Αβίβ 19-14
Μπασκόνια 18-15
Ζάλγκιρις 18-15
Αναντολού Εφές 16-17
Ερυθρός Αστέρας 16-17
Αρμάνι Μιλάνο 15-18
Βαλένθια 15-18
Βίρτους Μπολόνια 13-20
Μπάγερν Μονάχου 11-22
Παναθηναϊκός 11-22
Άλμπα Βερολίνου 10-23
Βιλερμπάν 8-25

Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει είτε την 8η, είτε την 7η ομάδα, όπου εκεί θα βρεθεί μία εκ των Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτίζαν, Μπασκόνια, Ζάλγκιρις Κάουνας.

Ωστόσο είναι αρκετά δύσκολο να πει κάποιος το πιθανότερο ματσάρισμα, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλά αμφίρροπα παιχνίδια, ανοιχτά σε κάθε αποτέλεσμα και συνεπώς πολλά σενάρια και αρκετούς συνδυασμούς.

Με νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια οι πιθανότεροι αντίπαλοι είναι οι Βάσκοι ή η Ζάλγκιρις, με τη Φενέρμπαχτσε να πέφτει στο δρόμο των ερυθρόλευκων σε περίπτωση που νικήσει η Μακάμπι τη Ρεάλ, ο Ερυθρός Αστέρας τη Φενέρμπαχτσε, η Ζάλγκιρις τη Μπάγερν στο Μόναχο και η Παρτίζαν τον Παναθηναϊκό και με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να βγαίνει όγδοη αν η Ρεάλ περάσει από το Ισραήλ, ο Ερυθρός Αστέρας λυγίσει τη Φενέρμπαχτσε, η Ζάλγκιρις πάρει διπλό στο Μόναχο και η Παρτίζαν επικρατήσει επί του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός πρώτος ή δεύτερος στην κανονική περίοδο της EuroLeague, θα αντιμετωπίσει τον έβδομο ή τον όγδοο της βαθμολογίας.

Ένα ακόμη σενάριο είναι η περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού και νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο Τελ Αβίβ, συνδυασμός που αφήσει τους Πειραιώτες στη δεύτερη θέση, με πιθανούς αντιπάλους να είναι οι Μπασκόνια, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παρτίζαν, όχι όμως οι Φενέρμπαχτσε και η Ζάλγκιρις.

Σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού και ήττας και της Ρεάλ στο Τελ Αβίβ, η ομάδα του Μπαρτζώκα θα μείνει στην κορυφή, με πιθανούς αντιπάλους να είναι οι Φενέρμπαχτσε, Ζάλγκιρις, Μπασκόνια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ