fbpx

Video Analysis: Ο Ολυμπιακός χόρεψε Αργεντίνικο… τανγκό!

Video Analysis: Ο Ολυμπιακός χόρεψε Αργεντίνικο… τανγκό!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος αναλύει κάποιες φάσεις-κλειδιά που έδειξαν την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού.

Μόνο αδιάφορος δεν εμφανίστηκε ο Ερυθρός Αστέρας, έχοντας τρομερή διάθεση και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν για περίπου οκτώ λεπτά και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν ή για να ακριβολογούμε, οι Σέρβοι ή για να είμαστε πιο σωστοί, οι Αργεντινοί, τους χάλασαν το μυαλό.

Καμπάτσο-Βιλντόζα αλλά και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Χασάν Μάρτιν τους έκαναν μεγάλη ζημιά. Ο Καμπάτσο οργάνωνε τέλεια το παιχνίδι, ο Βιλντόζα εκτελούσε και ο πρώην «ερυθρόλευκος» Μάρτιν, έκοβε κάθε διάδρομο προς το καλάθι της ομάδας του. Θα ήταν άδικο να μην συμπεριλάβουμε τον Χόλαντ στη βραδιά της ζωής του, ο οποίος θα θυμάται το παιχνίδι για πολύ καιρό.

Διπρόσωπος Ολυμπιακός

Πριν πάμε στα βίντεο, να δούμε δύο-πράγματα για το παιχνίδι που έχουν ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός στα πρώτα οκτώ λεπτά μπήκε πολύ σοβαρός και μετρημένος. Έπειτα από 2-3 παιχνίδια, είχε εξαιρετικές αποστάσεις, θέλοντας να δημιουργήσει το σουτ, που φέτος αποτελεί βαρόμετρο.

Ξαφνικά, στα δύο τελευταία λεπτά και για το υπόλοιπο του ημιχρόνου, παρασύρθηκε σε παιδαριώδη λάθη, έχασε τον προσανατολισμό του στην άμυνα, ενώ στην επίθεση η μια κακή επιλογή, διαδέχονταν την άλλη.

Δεν υπήρξε κάποιος που έκανε συγκεκριμένα λάθη. Ήταν ομαδική η… κακή εκτέλεση, καθώς ο φετινός Ολυμπιακός βασίζεται στο σύνολο και όχι στις μονάδες.

Ο Ερυθρός Αστέρας «χτύπησε» εκεί που έπρεπε

  • Pick and Roll

Οι Σέρβοι ήταν διαβασμένοι και ακολούθησαν πιστά το πλάνο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε κάτι έξυπνο που αρκετές -μεν- ομάδες προσπάθησαν να κάνουν, αλλά δεν τους βγήκε ποτέ.

via GIPHY

Εκμεταλλευόμενοι στο άριστο το δίδυμο Καμπάτσο-Βιλντόζα, έστηνε κάθε pick and roll αρκετά ψηλά. Όταν ο Φαλ βρισκόταν στην πεντάδα, αναγκαστικά έμενε πιο πίσω, με συνέπεια ο Βιλντόζα να μπορεί να εκτελεί σχεδόν ελεύθερος από την κορυφή.

via GIPHY

Μπλακ και Μπολομπόι ήταν ιδιαίτερα κακοί. Ο Μπαρτζώκας προσπάθησε με κάποια τρικ να χαλάσει αυτό το παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα αλλά δεν τα κατάφερνε. Ιδιαίτερα όταν βρισκόταν κάποιος εκ των δύο αθλητικών ψηλών, ο Καμπάτσο «οργίαζε» συμπαρασέρνοντας τους έξω, δημιουργώντας μαεστρικά στη weak side.

  • Transition

via GIPHY

Ο Ερυθρός Αστέρας δεδομένα ήθελε να τρέξει τον Ολυμπιακό. Ήθελε να ακολουθήσουν οι «ερυθρόλευκοι» τον ρυθμό του και ως ένα βαθμό τα κατάφερε. Με κάθε ευκαιρία οι Σέρβοι έτρεψαν και με τον Φακούντο Καμπάτσο να περνά από τη δημιουργία στην εκτέλεση.

  • Close Out

via GIPHY

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεδομένα πήρε κακό βαθμό. Κάκιστες τοποθετήσεις, κάκιστο rotation, γενικότερα όλα κάτω του μετρίου. Οι Σέρβοι με συνεχόμενα in&out προσπάθησαν να χτυπήσουν στα close out, κάτι που δεδομένα υστερούν οι Πειραιώτες.

Αρκετές φορές, ο Ιβάνοβιτς φάνηκε να προσπαθεί να στοχεύσει τον Βεζένκοφ στο close out, αλλά το μόνο θετικό σε αυτήν την υπόθεση, είναι πως οι υπόλοιποι τον προστάτευσαν. Παρόλα αυτά, το close out είναι ένας βραχνάς για τον Ολυμπιακό που σίγουρα θα του κοστίσει αν δεν το διορθώσει.

Συμπερασματικά…

YouTube video

Καμπάτσο-Βιλντόζα έπαιξαν πολύ με το μυαλό του Ολυμπιακό και ο Ερυθρός Αστέρας είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει τους Πειραιώτες δύο φορές τη φετινή σεζόν. Αυτό είναι ένα καμπανάκι γιατί οι Σέρβοι έβγαλαν όλες τις αδυναμίες του Ολυμπιακού. Στα θετικά της αναμέτρησης, ήταν η ουσιαστική επιστροφή του Σλούκα.

Ο Έλληνας playmaker ανέβασε ρυθμούς, έδειξε βελτίωση-διάθεση και σίγουρα με τον καλό Σλούκα, ο Ολυμπιακός μπορεί να «μπαλώσει» αρκετές ανορθογραφίες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ