fbpx

Ο Στέφανος από τη Σμύρνη

Ο Στέφανος από τη Σμύρνη

Ο Στίβι Μίτσελ προέρχεται από οικογένεια προσφύγων, γεγονός που καθιστά περίπλοκη την διαδικασία απόκτησης ελληνικού διαβατηρίου.

Προέκυψε στην μπασκετική μας ζωή πρόσφατα, αλλά αναμένεται να την απασχολήσει για πολλά χρόνια. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι ο Στίβι Μίτσελ να αποκτήσει ελληνικό διαβατήριο, διαδικασία η οποία αναμένεται να είναι χρονοβόρα.

Ο λόγος δεν έχει να κάνει μόνο με τη διάσημη γραφειοκρατία της χώρας μας. Το στοιχείο που μπορεί να την καθυστερήσει αφορά τις ελληνικές ρίζες της οικογένειας του. Οι παππούδες της μητέρας του Στεφανίας ήταν πρόσφυγες από τη Σμύρνη, οι οποίοι κατέληξαν στην Αμερική μετά την καταστροφή του 1922. Ως εκ τούτου ουδείς είναι εγγεγραμμένος σε ελληνικό μητρώο, γεγονός βέβαια το οποίο μπορεί να ξεπερασθεί.

Κι αυτό διότι όλοι από την πλευρά της μητέρας του είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα από εκκλησίες της Αμερικής. Ακόμα και ο ίδιος ο παίκτης είναι ορθόδοξος και είναι βαπτισμένος ως Στέφανος. Μάλιστα πήγαινε κάθε Κυριακή κατηχητικό και είχε βραβευθεί από την ΑΧΕΠΑ σε ελληνική εκκλησία, για την ακαδημαϊκή του διάκριση ως ένας από τους καλύτερους μαθητές του γυμνασίου Ουίλσον στην περιοχή Ρίντινγκ.

Η μητέρα του Στεφάνια έχει κινήσει την όλη διαδικασία με μεγάλη ζέση, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, καθώς και η μητέρα του Ναζ Μίτρου Λονγκ έχει κάνει κάτι ανάλογο, από την εποχή που ο νυν παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο αγωνιζόταν στο πανεπιστήμιο Αϊόβα Στέιτ. Μόλις την εφετινή περίοδο έχει βγει… λευκός καπνός και φαίνεται πως ο Λονγκ θα καταφέρει να πάρει το διαβατήριο…

Ας ελπίσουμε πως στην περίπτωση του Μίτσελ η αναμονή δεν θα είναι ανάλογη…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ