fbpx

Φενέρμπαχτσε-Ανατολού Εφές 103-86: Πέταξε εκτός τη δις πρωταθλήτρια (vid)

Φενέρμπαχτσε-Ανατολού Εφές 103-86: Πέταξε εκτός τη δις πρωταθλήτρια (vid)

Η Εφές δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τα προηγούμενα δύο χρόνια, καθώς ηττήθηκε από τη Φενέρ εκτός έδρας με 103-86 και έμεινε οριστικά εκτός των πλέι οφς της Ευρωλίγκας. 

Η αναμέτρηση, όπως αναμενόταν, είχε ένταση, νεύρα και ολοκληρώθηκε με δύο τεχνικές ποινές. Ο Κλάιμπερν κυνήγησε τον Δέδα, με τους δύο πάγκους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

H Φενέρμπαχτσε χρησιμοποίησε την ικανότητα του Καλάθη στο σκοράρισμα στα πρώτα λεπτά, ενώ με τα διαδοχικά σουτ έξω από την περιφέρεια προηγήθηκε με 23-17 στην πρώτη περίοδο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι πόντοι του Γκούντουριτς από τον πάγκο βοήθησαν τη Φενέρμπαχτσε να αυξήσει τη διαφορά της στους 10 πόντους στο 34-24, αλλά η Ανατολού Εφές αντέδρασε και μείωσε στους τέσσερις (38-34). Ωστόσο, η Φενέρμπαχτσε με κρίσιμα τρίποντα ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 48-40.

Στην τρίτη περίοδο, η Ανατολού Εφές μείωσε τη διαφορά στους 4 πόντους με καλάθια των Λάρκιν, Μίτσιτς και Κλάιμπερν. Ωστόσο, η Φενέρμπαχτσε ανέκαμψε και άνοιξε ξανά το προβάδισμα, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο με 72-64.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συναρπαστικό, με την Ανατολού Εφές να μειώνει εκ νέου στους 4 πόντους στο 81-77, αλλά η Φενέρμπαχτσε απάντησε με κρίσιμα καλάθια από τους Πιέρ και Ντόρσεϊ και πήρε προβάδισμα 14 πόντων (97-83), κερδίζοντας τελικά το παιχνίδι με 103-86.

Με αυτή τη νίκη, η Φενέρμπαχτσε έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την πρόκριση στα πλέι οφς, ενώ η Ανατολού Εφές υπέστη τη 17η ήττα της στο τουρνουά και δεν μπορεί πλέον να τερματίσει στην πρώτη 8άδα.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα, ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ιτούδης, ζήτησε επανεξέταση μιας φάσης, γεγονός που οδήγησε στην αντίδραση του Αταμάν, ενώ στο τελευταίο δευτερόλεπτο υπήρξε η ένταση με τον Κλάιμπερν και τον Δέδα. 

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ