fbpx

Euroleague-33η Αγωνιστική: Για την «πρωτιά» στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Euroleague-33η Αγωνιστική: Για την «πρωτιά» στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Προτελευταία αγωνιστική στην κανονική περίοδο της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να χρειάζεται μία νίκη στα δύο τελευταία ματς για να προκριθεί στα πλέι οφ ως πρώτος της regular season, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός θα εξασφαλίσει την πρωτιά μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, ακόμη σε ένα… τραβηγμένο σενάριο, αν δηλαδή ηττηθούν κατά την 33η αγωνιστική οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μονακό (και οι τρεις). Στο Βελιγράδι, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, θα επιδιώξει την Πέμπτη (6/4, 20:00) να εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάληψη της πρώτης θέσης ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής.

Σε συνδυασμό με την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι (104-90), η ομάδα του Πειραιά έμεινε μόνη ξανά στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα (με 23-9), δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου.

Οι Πειραιώτες είχαν γίνει η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα πλέι οφ, αλλά και η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε με πλεονέκτημα έδρας.

Πλέον, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, στο Βελιγράδι (!), εκεί όπου πέρυσι συμμετείχε στο φάιναλ φορ, ο Ολυμπιακός θέλει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση, κάτι που θα την φέρει αντιμέτωπη με την όγδοη στην τελική κατάταξη του βαθμολογικού πίνακα, στα πλέι οφ (best of 5).

Η ομάδα του Βελιγραδίου, στον αντίποδα έμεινε οριστικά εκτός της προνομιούχου οκτάδας που οδηγεί στα πλέι οφ, κάτι που σημαίνει πως θα είναι… αδιάφορη απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Αδιάφορη μεν όσον αφορά στην πρόκριση, όχι όμως και ως προς το υψηλό κίνητρο για νίκη επί της κορυφαίας ομάδας της κανονικής περιόδου!

Εξάλλου, στο ΣΕΦ, στον πρώτο γύρο, ο Ερυθρός Αστέρας ήταν νικητής, με 86-90, τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε, ο Λούκα Βιλντόσα είχε σημειώσει 22 πόντους και είχε μοιράσει 8 ασίστ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ