fbpx

«Θα τον νικούσα 11-3» 

«Θα τον νικούσα 11-3» 

Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς δήλωσε ευγνώμων στον πατέρα του, ενώ πρόσθεσε πως παρακολουθεί την Ευρωλίγκα και στάθηκε στην πορεία του Ολυμπιακού 

Ρήγας Δάρδαλης

Η περίπτωση του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους προφανείς και όχι μόνο λόγους. Ο Αντρέι Στογιάκοβιτς μέχρι πριν από τρία χρόνια δεν έβλεπε το μπάσκετ με ιδιαίτερη ζέση, αλλά πλέον είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες των γυμνασίων της Αμερικής. Την προηγούμενη Τρίτη έπαιξε στο MC Donald’s AllAmerican του Χιούστον και το προσεχές Σάββατο (8/4) θα πάρει μέρος στο Nike Hoop Summit του Πόρτλαντ, δηλαδή στα δύο πιο φημισμένα παιχνίδια για τους καλύτερους ανήλικους μπασκετμπολίστες όλου του πλανήτη. Πριν την συμμετοχή του στο ματς του «Toyota Center», ο 18χρονος φόργουορντ μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και έδωσε ουκ ολίγες ενδιαφέρουσες απαντήσεις, δείχνοντας πως εκτός από ταλέντο στο μπάσκετ, έχει και συγκροτημένη προσωπικότητα.

«Δεν μου έλεγαν αυτό που ήθελα να ακούσω» 

«Είχα δίπλα μου ανθρώπους που μπορούσα να εμπιστευτώ, οι οποίοι δεν μου έλεγαν αυτό που ήθελα να ακούσω, αλλά αυτό που ήταν το καλύτερο για μένα», ήταν η ατάκα που θα πρέπει να διαβάσουν αρκετοί συνομήλικοι του και χρησιμοποίησε όταν ρωτήθηκε για το πώς κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί σε ένα ταλέντο πέντε αστέρων (5 starsrecruit) στην Αμερική. «Μεγαλώνοντας πάντα στο σπίτι υπήρχε μια μπάλα του μπάσκετ, αλλά μόνο όταν ξεκίνησε η πανδημία άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά. Δεν είχα τίποτα να κάνω, δεν υπήρχε σχολείο και απλά έπαιζα στην αυλή μου με τον πατέρα μου. Έτσι ερωτεύτηκα το άθλημα. Από τότε δουλεύω όσο το δυνατόν πιο σκληρά κι έχω φθάσει στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα. Είμαι σούπερ ευγνώμων στον πατέρα μου για την βοήθεια του και σε όλους τους ανθρώπους που μου στάθηκαν στην πορεία μου. Ήταν ειλικρινείς μαζί μου και χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ». 

Πλάκα με τον πατέρα

Ο Αντρέι είναι ένας από τους λίγους γιους διάσημου μπασκετμπολίστα που έχει δηλώσει ότι του αρέσει η σύγκριση με τον πατέρα του και είναι πολύ άνετος όταν καλείται να μιλήσει για τον Πέτζα. Στο Χιούστον, μάλιστα, έκανε και την σχετική πλάκα. «Αν έπαιζες ένα μονό στα 11 μαζί του, ποιος θα νικούσε», ήταν η ερώτηση που του τέθηκε.  «Τώρα θα τον νικούσα, γιατί δεν μπορεί να κουνηθεί όπως παλιά», απάντησε προκαλώντας γέλια και συνέχισε σε… ανάλογο ύφος. «Το σκορ θα ήταν 11-3 ή 11-4. Ακόμα μπορεί να σουτάρει καλά, το «κλειδί» είναι να μην βάλει το πρώτο σουτ. Αν έχει αυτός πρώτος την μπάλα και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Αλλά νομίζω ότι εκεί που θα υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός θα ήταν ένας διαγωνισμός στα σουτ. Εκεί το θέμα θα γινόταν… περίπλοκο, γιατί μπορεί να ζεσταθεί και μετά θα πρέπει να είμαι τέλειος στον επόμενο γύρο για να τον νικήσω. Σε αυτό το κομμάτι, έχουν υπάρξει κάποιες ήττες». 

Ακολούθως του ζητήθηκε να εξηγήσει την επίδραση που είχαν στο παιχνίδι του, ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Βλάντε Ντίβατς. «Ο πατέρας μου ήταν μεγάλος θαυμαστής του Ντράζεν και φυσικά με τον Βλάντε είναι σαν αδέλφια. Τον βλέπω συχνά και προσπαθεί να μου δίνει συμβουλές. Ο πατέρας μου είχε κάποια σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του με τους Κινγκς, μαζί με τον Βλάντε και μου έχει δώσει κάποια μαθήματα για το πώς πρέπει να κοιτάς πάντα μπροστά. Να μην ασχολείσαι πολύ με το τι συνέβη την προηγούμενη νύχτα». 

«Ο Ολυμπιακός τα πηγαίνει εξαιρετικά» 

Μέσα σ’ όλα, ρωτήθηκε για το αν παρακολουθεί το Ευρωπαϊκό μπάσκετ. «Ο πατέρας μου, μου έχει διηγηθεί την πορεία του στην Ευρώπη, αλλά λόγω της διαφοράς ώρας, δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσει ολόκληρα παιχνίδια. Παρακολουθώ, όμως, την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός τα πηγαίνει εξαιρετικά αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που οι Ελληνικές και οι Σερβικές ομάδες τα πηγαίνουν καλά στην Ευρωλίγκα και είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ αυτές τις δύο χώρες».  

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου του ΑντρέιΣτογιάκοβιτς στο βίντεο που ακολουθεί.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ