fbpx

Ζαλγκίρις – Βαλένθια 95-74: «Aγγίζουν» τα playoff οι Λιθουανοί (vid)

Ζαλγκίρις – Βαλένθια 95-74: «Aγγίζουν» τα playoff οι Λιθουανοί (vid)

H Ζαλγκίρις νίκησε εύκολα τη Βαλένθια με 95-74 για την 32η αγωνιστική της Euroleague και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στα playoff.

YouTube video

Οι δυο ομάδες έδωσαν μια πραγματική μάχη, με την Ζαλγκίρις να ήθελε ένα κλικ περισσότερο την νίκη ώστε να έχει την ευκαιρία να παραμείνει στο τρένο που ίσως να την στείλει στο Final Four, το οποίο θα γίνει στο “σπίτι” της και δεν άφησε περιθώρια στους Ισπανούς για κάτι παραπάνω.

Η Ζαλγκίρις είναι υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού για τα playoff αν η βαθμολογία μείνει ως έχει μέχρι το τέλος (έχουν μείνει δυο στροφές ακόμη στην regular season) και η λιθουανική ομάδα κάνει το 2 στα 2.

Το ματς :

Η Ζαλγκίρις ήταν αυτή που μπήκε πιο δυναμικά στο παρκέ και κυνήγησε όλες τις φάσεις τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση θέλοντας να πάρει προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά και τελείωσε την πρώτη περίοδο με 21-16 υπέρ της.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι είχαν την Βαλένθια να θέλει να βγάλει αντίδραση, όμως δεν τους άφησαν περιθώρια από έβαλα το πόδι στο γκάζι και πήγαν το σκορ πριν το ημίχρονο στο 52-40.

Στην επανάληψη η Ζαλγκίρις εμφανίστηκε ελαφρώς χαλαρή  στην αρχή και άφησε την Βαλένθια να πλησιάσει στο σκορ (ελάχιστα), ωστόσο έβαλε τα καλάθια που έπρεπε για να τελειώσει την τρίτη περίοδο με 74-55.

Στο τελευταίο μέρος οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να σκοράρουν θέλοντας να κόψουν τις όποιες ελπίδες μπορεί να είχαν στο μυαλό τους οι Ισπανοί και έπαιζαν χωρίς να αφήσουν καμία φάση στην τύχη της , παίρνοντας την νίκη με το τελικό σκορ 95-74.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 52-40, 74-55, 95-74

Ζαλγκίρις: Μπραζντέικις 15 , Λουκοτσιόνας 12 , Τέιλορ 12, Μπουκεβίτσιους 11, Λεκαβίτσιους 10, Μπιρούτις ,Σμίτς 11 , Πολονάρα 6, Ουλανόβας 4

Βαλένθια: Ριβέρο 17,  Γουέμπ 16, Έβανς 15,  Λόπεζ 7,  Πουέρτο 6, Αλεξάντερ 4,  Χάρπερ 4, Κλαβέρ 3

Με αυτό το αποτέλεσμα η Βαλένθια έχασε έδαφος και υποχωρεί στην βαθμολογία και πρέπει να ελπίζει σε δύο ήττες της Ζαλγκίρις και δύο νίκες δικές της ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα.

Η τελευταία διαβολοβδομάδα είχε ως αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να κάνουν δύο νίκες ενώ αντίστοιχα οι Ισπανοί να χάσουν και τα δυο ματς .

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ