fbpx

Αστέρι πρώτου μεγέθους, τρίτης γενιάς! (vid, pics)

Αστέρι πρώτου μεγέθους, τρίτης γενιάς! (vid, pics)

Ο DJ Βάγκνερ ακολουθεί τον δρόμο του πατέρα και του παππού του και είναι δεδομένο ότι σε ενάμιση χρόνο θα παίζει στο ΝΒΑ.

Έδειξε μέρος του ταλέντου του στην παγκόσμια σκηνή του μπάσκετ τον προηγούμενο Ιούλιο, όταν βοήθησε την Εθνική Αμερικής να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο εφήβων της Μάλαγα. Πριν από δύο μέρες (28/3) φρόντισε ώστε και ο τελευταίος Αμερικανός σκάουτ να τον συμπεριλάβει στις σημειώσεις του, με την εντυπωσιακή του παρουσία στο Mcdonald’s All American του Χιούστον. Πλέον είναι απλά θέμα χρόνου, ώστε ο Ντι Τζέι Βάγκνερ να κάνει κάτι μοναδικό στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου: Να γίνει ο πρώτος παίκτης τρίτης γενιάς από την ίδια οικογένεια που θα αγωνιστεί στο ΝΒΑ!!!

Τον δρόμο άνοιξε ο παππούς του Μιλτ Βάγκνερ, ο οποίος υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες του πανεπιστημίου Λούιβιλ την δεκαετία του ‘80. Η θητεία του κράτησε πέντε χρόνια, (καθώς έχασε μια σεζόν λόγω τραυματισμού) και δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως είναι ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην ιστορία των Cardinals. Κι αυτό γιατί έπαιξε σε τρία φάιναλ-φορ και μαζί με τον Πέρβις Έλισον οδήγησαν το φημισμένο πανεπιστήμιο στην κατάκτηση του πρώτου του τίτλου το 1986. Μέσα σ’ όλα αυτά, την δεύτερη του σεζόν είχε προλάβει να γίνει πατέρας στον γιο του Νταχουάν!

Μέλος των Showtime Lakers

Ο ύψους 195 εκατοστών σούτινγκ γκαρντ επιλέχθηκε στο Νο35 του ντραφτ του 1986 από τους Μάβερικς, οι οποίοι τον δοκίμασαν, αλλά δεν πείσθηκαν ώστε να του προσφέρουν μια θέση στο γεμάτο ταλέντο backcourt τους, στο οποίο δέσποζαν ο Ντέρεκ Χάρπερ με τον Ρολάντο Μπλάκμαν. Ένα χρόνο αργότερα, απαλλάχθηκαν από τα δικαιώματα του κι έτσι οι Λέικερς του showtime, τον υπέγραψαν. Στη ρούκι του χρονιά, κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής υπό την καθοδήγηση του Πατ Ράιλι, παίζοντας σε 40 ματς της κανονικής περιόδου και σε άλλα πέντε των πλέι-οφ.

Ο… παππούς Βάγκνερ έπαιξε άλλους 13 αγώνες το 1991 με τους Μαϊάμι Χιτ και ακολούθως έβγαλε το παντεσπάνι του στην Ευρώπη, κατά κύριο λόγο στο Ισραήλ, όπου φόρεσε την φανέλα της Χάποελ Τελ Αβίβ, της Μακάμπι Ραμάτ Γκαν και της Χάποελ Χολόν. Έκλεισε την καριέρα του στην Γαλλία με την Σαλόν και έσπευσε να επιστρέψει πίσω στην Αμερική, γιατί ήδη είχε αρχίσει να λάμπει το άστρο του γιού του.

Η 100άρα

Ο Νταχουάν πήγε στο ίδιο γυμνάσιο με τον πατέρα του, στο Κάμντεν του Νιού Τζέρσεϊ. Ο Μιλτ ολοκλήρωσε την καριέρα του με 2003 πόντους, αλλά ο γιος του έσπασε τα κοντέρ! Το 2001, όταν αποφοίτησε, είχε πετύχει 3.462 πόντους, έχοντας ως «ναυαρχίδα» των εμφανίσεων του, τους 100 πόντους που είχε “ρίξει” στις 16 Ιανουαρίου του 2001 στο Κάμντεν.

YouTube video

Όπως ήταν λογικό, όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του είχαν προσφέρει υποτροφία.
Ο ίδιος επέλεξε το Μέμφις, το οποίο είχε προλάβει από το 2000 να προσλάβει στο προπονητικό του επιτελείο τον Μιλτ, σε ένα από τα γνωστά κόλπα του μετρ του είδους Τζον Καλιπάρι! Στην μοναδική του χρονιά στους Tigers, έσπασε το ρεκόρ πόντων με 762 και ο ίδιος ο Καλιπάρι του ανακάλεσε την υποτροφία για να τον αναγκάσει να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ!

Οι Καβαλίερς έσπευσαν να τον επιλέξουν στο Νο6 το 2002 και στην πρώτη του αγωνιστική περίοδο, έδειξε την τέχνη του στο σκοράρισμα με 13,4 πόντους μέσο όρο. Ήταν η μοναδική σεζόν, στην οποία μπόρεσε να είναι παραγωγικός, καθώς στη συνέχεια η πορεία του προς την δόξα ανεκόπη από συνεχείς τραυματισμούς. Μάλιστα το 2004 διεγνώσθη με ελκώδη κολίτιδα και το 2005 με την βοήθεια του (τότε προπονητή των Νικς) Λάρι Μπράουν χειρουργήθηκε στην Νέα Υόρκη από έναν ειδικό, ο οποίος του αφαίρεσε το μισό μεγάλο έντερο! Οι όποιες προσπάθειες έκανε είτε στο ΝΒΑ (με τους Ουόριορς), είτε στην Ευρώπη (με την Πρόκομ) να επιστρέψει στην ενεργό δράση ήταν καταδικασμένες και το 2007, μόλις στα 24 του αποφάσισε να αποχωρήσει.

Αφιερώθηκε στον DJ

Άλλωστε είχε ήδη γεννηθεί ο γιος του, ο Νταχουάν τζούνιορ και ακολουθώντας το παράδειγμα του δικού του πατέρα Μιλτ, αποφάσισε να επικεντρωθεί σε αυτόν. Ο DJ έδειξε από νωρίς το ταλέντο του και φυσικά δεν θα μπορούσε να παίξει σε άλλο highschool πέραν του Κάμντεν. Εκεί είχε προπονητή έναν άλλον γνωστό… μπασκετικό μπαμπά: Τον Ρικ Μπράνσον, ο οποίος είχε υπάρξει αντίπαλος του πρεσβύτερου Νταχουάν στο ΝΒΑ και στις μέρες μας είναι βοηθός των Νικς, στους οποίους αγωνίζεται ο δικός του κανακάρης, Τζέιλεν.

Στο πρώτο του παιχνίδι, στις 19 Δεκεμβρίου του 2019, το γήπεδο είχε γεμίσει και αρκετοί άνθρωποι περίμεναν μια ώρα έξω από τις πόρτες για να μπορέσουν να μπουν. Τρία χρόνια (και κάτι) αργότερα, στις 10 Φεβρουαρίου του 2023, ο Ντι Τζέι Βάγκνερ φιλοδώρησε με 40 πόντους, το γυμνάσιο Μπίσοπ και έφτασε του 2003 πόντους στην καριέρα του, σπάζοντας το φράγμα των 2000, όπως ο πατέρας του και ο παππούς του!

Στο McDonald’s All American του Χιούστον, συνέχισε ακόμα μια οικογενειακή παράδοση, καθώς στο ετήσιο παιχνίδι ανάμεσα στους καλύτερους γυμνασιόπαιδες της Αμερικής, είχαν παίξει τόσο ο Νταχουάν, όσο και ο Μιλτ. Τους έκανε περήφανους, παίρνοντας το MVP και οδηγώντας την ομάδα της Ανατολής στην νίκη με 109-106.

Επόμενος σταθμός στον δρόμο για την δόξα των Βάγκνερ, είναι το πανεπιστήμιο του Κεντάκι, όπου τον περιμένει ο μέντορας του πατέρα του, Τζον Καλιπάρι. Όπως όλα δείχνουν ο τρίτος Βάγκνερ θα είναι και ο καλύτερος…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ