fbpx

Τρέι Γιανγκ: Στα χνάρια του… Ουέστμπρουκ 

Τρέι Γιανγκ: Στα χνάρια του… Ουέστμπρουκ 

Τα κοινά στοιχεία του σταρ των Χοκς με τον “Ρας”, με βασικότερο την αδυναμία του να βάλει στην άκρη τον εγωισμό του.

Το στυλ παιχνιδιού τους είναι εκ διαμέτρου αντίθετο, αλλά η θέση τους, όπως και το ειδικό βάρος τους, ανάλογα. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ ήταν ένας σούπερ-σταρ ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να θυσιάσει τον εγωισμό του για το καλό της (εκάστοτε) ομάδας του και στα χνάρια του δείχνει να βαδίζει ένας All Star από το πρώτο ράφι, που αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά του ΝΒΑ. Ο Τρέι Γιανγκ, σε μια χρονιά στην οποία υπήρχαν πολύ μεγάλες προσδοκίες από την ομάδα του, ηγείται μιας ιδιαίτερα… δυσλειτουργικής κατάστασης, η οποία έχει φτάσει στην κορύφωση της, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Το προηγούμενο Σάββατο, ο 25χρονος γκαρντ αποβλήθηκε όταν πέταξε με δύναμη την μπάλα στον διαιτητή Σκοτ Ουόλ στην διάρκεια του αγώνα με την Ιντιάνα. Μια μέρα αργότερα, η εντός έδρας ήττα των Χοκς από τους Γκρίζλις «έριξε» την ομάδα της Ατλάντα σε ισοβαθμία με τους Ράπτορς, στην όγδοη θέση της Ανατολής. Τα «γεράκια» δεν πρόκειται να χάσουν τα play in παιχνίδια, καθώς με δύο εβδομάδες για το τέλος της κανονικής περιόδου, έχουν μια διαφορά… ασφαλείας από τους 11ους Πέισερς και Ουίζαρντς, πλην όμως η σεζόν τους δεν φαίνεται ότι θα φτάσει… βαθιά μέσα στην άνοιξη. 

Ένας από τους βασικότερους λόγους γι’ αυτό, έχει να κάνει με την παρουσία του Τρέι Γιανγκ. Από το ξεκίνημα της περιόδου, έχουν δημοσιευτεί ουκ ολίγα άρθρα στα οποία περιγράφεται το τοξικό περιβάλλον στα αποδυτήρια της Ατλάντα, με πιο χαρακτηριστικό αυτό του Ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου Στιβ Μπάλπετ. Ό Μακ Μίλαν πλήρωσε το μάρμαρο με την απόλυση του, ο δυσαρεστημένος Τζον Κόλινς παρέμεινε στο ρόστερ, καθώς δεν βρέθηκε ομάδα που να προσφέρει ικανοποιητικά ανταλλάγματα για την απόκτηση του και η πρόσληψη του Κούιν Σνάιντερ δεν έχει αποφέρει ακόμα τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. 

Στατιστικά χωρίς ουσία

Ο Γιανγκ ναι μεν έχει εντυπωσιακούς μέσους όρους, όντας ο 11ος καλύτερος σκόρερ της λίγκας με 26,6 πόντους ανά αγώνα και ο τρίτος στις ασίστ με 10, αλλά η πραγματικότητα είναι πως πασάρει την μπάλα, αφού πρώτα την έχει «βασανίσει» αρκετά. Κάτι που έκανε και ο Ουέστμπρουκ στα χρόνια της ακμής του. 

Ακόμα ένα κοινό στοιχείο των δύο είναι πως προέρχονται από… πατριαρχικές οικογένειες, με την επιρροή των πατεράδων τους να είναι ιδιαίτερα έντονη. O πρεσβύτερος Ουέστμπρουκ μεγάλωσε σε μια από τις πιο κακόφημες περιοχές της Καλιφόρνια, το διαβόητο Κόμπτον, πέρασε μικρό χρονικό διάστημα στην φυλακή και όταν βγήκε φρόντισε ώστε ο γιος του να μείνει μακριά από οποιοδήποτε μπλέξιμο. Ο “Ρας” σε όλη του την καριέρα έχει υπάρξει υπόδειγμα πολίτη εκτός των παρκέ, δίχως ποτέ να έχει δημιουργήσει πρόβλημα και συνάμα όντας ένας εξαιρετικός οικογενειάρχης. 

Από την άλλη πλευρά, η επιρροή του Ρέιφορντ Γιανγκ ήταν τελείως διαφορετική. Ο πατέρας του νυν αστέρα των Χοκς, υπήρξε ένας εξαιρετικός παίκτης του κολλεγίου Τέξας Τεκ και στην συνέχεια έκανε μια… συμπαθητική καριέρα σε μικρές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Πορτογαλική Πόρτο. Σε αντίθεση, όμως, με τον πατέρα Ουέστμπρουκ, ο οποίος ουδέποτε ασχολήθηκε με την καριέρα του γιου του, ο Ρέιφορντ παραμένει μέχρι τις μέρες μας στο… αυτί του γιου του. Μάλιστα η πιο χαρακτηριστική παρέμβαση του, έλαβε χώρα στις 26 Ιανουαρίου, στον αγώνα των Χοκς στην Οκλαχόμα, όπου η οικογένεια Γιανγκ μεγάλωσε. 

Σε κατάσταση άρνησης

Ο Τρέι έχει επικριθεί έντονα για το γεγονός πως δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός χωρίς την μπάλα στα χέρια, όπως ακριβώς έχει συμβεί σε όλη την καριέρα του Ουέστμπρουκ, κι έτσι ο αγωνιστικός του συγχρωτισμός με τον Ντεζούντε Μάρεϊ δεν έχει αποδώσει καρπούς. «Το ακούω συνεχώς αυτό και είναι τόσο αστείο», έγραψε σε ένα τουίτ του ο πατέρας Γιανγκ. «Ο κόσμος δεν παρακολουθεί τους Χοκς ούτε ξέρει τον Τρέι Γιανγκ. Ο γιος μου έχει παίξει off ball στο μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του. Έτσι έγινε ο παίκτης που είναι από το λύκειο. Απλά δεν είχε την ευκαιρία να παίξει μακριά από την μπάλα από τα χρόνια του στο AAU».

Ουδεμία αποδοχή της πραγματικότητας, λοιπόν, με συνέπεια ο Γιανγκ να είναι ιδιαίτερα παραγωγικός σε ατομική βάση, αλλά αναποτελεσματικός σε ομαδική, με την άμυνά του να γίνεται συχνά-πυκνά αντικείμενο χλευασμού στα σόσιαλ μίντια. Αν η σεζόν τελειώσει με τρόπο αρνητικό, τότε το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον στην Ατλάντα. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ