fbpx

Χαποέλ Ιερουσαλήμ: Ανακοίνωση για ευνοϊκή μεταχείριση της Μακάμπι Τελ Αβίβ πριν την ΑΕΚ

Χαποέλ Ιερουσαλήμ: Ανακοίνωση για ευνοϊκή μεταχείριση της Μακάμπι Τελ Αβίβ πριν την ΑΕΚ

Παράπονα από τη Λίγκα του Ισραήλ για ευνοϊκή μεταχείριση της Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Η Χαποέλ Ιερουσαλήμ υποδέχεται την ΑΕΚ την Τρίτη, 4 Απριλίου, στο Basketball Champions League και όταν ενημερώθηκε πως η Λίγκα του Ισραήλ όρισε για την προηγούμενη Κυριακή (2/4) το ντέρμπι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της, ενώ έκανε λόγο και για ευνοϊκή μεταχείρηση της Μακάμπι.

Η ομάδα του Τελ Αβίβ αγωνίζεται την Πέμπτη (6/4) στην κανονική περίοδο της Euroleague, κάτι που σημαίνει πως θα έχει τρεις ημέρες να προετοιμαστεί για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Ζαλγκίρις, ενώ η Χαποέλ που δίνει ένα τόσο κρίσιμο ματς απέναντι στην ΑΕΚ ως προς την πρόκριση, θα έχει μόνο μία ημέρα ανάμεσα στον αγώνα με τη Μακάμπι και αυτόν με την ΑΕΚ.

Στην ανακοίνωσή της η Χαποέλ δε τονίζει πως θα προσφύγει στον αθλητικό δικαστή ζητώντας την παρέμβασή του για την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος της, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του μπάσκετ του Ισραήλ που εκπροσωπείται διεθνώς σε μια διοργάνωση της FIBA.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του πρωταθλήματος πήρε μια ατυχή και άδικη απόφαση ότι ο αγώνας της Χάποελ Ιερουσαλήμ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου, λιγότερο από 48 ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα με την ΑΕΚ και όχι το βράδυ του Σαββάτου 1ης Απριλίου. Με αυτό το τρόπο πληγώνουν σφοδρά την προετοιμασία της ομάδας για ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ματς.

Με αυτή την ατυχή απόφαση, η λίγκα αποφασίζει να ευνοήσει μια ομάδα (σσ. τη Μακάμπι) η οποία συμμετέχει σε μια κλειστή διοργάνωση (σσ. στην EuroLeague) και βλάπτει μία ομάδα, η οποία συμμετέχει σε μία διοργάνωση (σσ. το BCL) η οποία προάγει τα συμφέροντα και υποστηρίζει τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Η Χάποελ Ιερουσαλήμ δεν θα ανεχτεί αυτήν την ταπεινωτική διαστρέβλωση, η οποία θέτει σε κίνδυνο τις πιθανότητές της να προκριθεί στο Final Four του Champions League. Κατόπιν αυτού, υποβάλαμε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης με την πεποίθηση και την ελπίδα ότι θα δει τα καλύτερα συμφέροντα του πρωταθλήματος και των καλύτερων ομάδων που παίζουν στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ