fbpx

Ρεάλ Μαδρίτης-Αρμάνι Μιλάνο 91-87: Επιστροφή στις νίκες (vid)

Ρεάλ Μαδρίτης-Αρμάνι Μιλάνο 91-87: Επιστροφή στις νίκες (vid)

Δυσκολεύτηκε, αλλά στο τέλος η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη (91-87) επί της Αρμάνι και να παραμείνει στο κυνήγι του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα..

Δύο πρόσωπα έδειξαν οι ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Η Αρμάνι Μιλάνο μπήκε στο ματς με το πόδι στο γκάζι και έφτασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (10-20), ωστόσο οι γηπεδούχοι ελέγχοντας τον αέρα και τρέχοντας στην επίθεση όχι μόνο μείωσαν, αλλά πέρασαν και μπροστά. Συγκεκριμένα έτρεξαν σερί 12-0 και έκαναν το 22-20, κλείνοντας στη συνέχεια την περίοδο με 24-23.  

Στα μισά του δεκαλέπτου η Ρεάλ Μαδρίτης βρισκόταν στο +6 (34-28), όμως η Αρμάνι είχε τη δική της απάντηση και με επί μέρους 10-2 πέρασε μπροστά με δύο πόντους (36-38). Τα πολλά σφυρίγματα των διαιτητών προκάλεσαν εκνευρισμό και στις δύο πλευρές. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την παρουσία του Ταβάρες, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του και ανταμείφθηκαν καθώς πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (42-40). 

Χέρι χέρι πορεύθηκαν οι ομάδες και στην τρίτη περίοδο με καμία από τις δύο να μην μπορεί να χτίσει μομέντουμ και να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Κάποια επιπόλαια λάθη των Ιταλών και ο αδικαιολόγητος δισταγμός του Πάνγκος στο μακρινό σουτ εξόργισαν τον Μεσίνα πολλές φορές. Αντίθετα, ο Χεζόνια δεν δίστασε στα τελευταία λεπτά να πάρει τις δύσκολες επιθέσεις. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού πέτυχε εννιά σερί πόντους και βοήθησε τη Ρεάλ Μαδρίτης να μπει στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με τη μικρότερη δυνατή διαφορά. 

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι στο τέταρτο δεκάλεπτο, καθώς στο 37’ ήταν μπροστά στο σκορ με επτά πόντους (83-76). Σε εκείνο το σημείο η Αρμάνι βελτίωσε την αποδοτικότητά της σε άμυνα και επίθεση, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει με τον Νάπιερ (84-84) 54” πριν το τέλος. Η παρουσία του Ταβάρες δέσποζε κάτω από τα καλάθια και έκανε τη διαφορά στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα. Ο σέντερ της Ρεάλ με ένα καλάθι και ένα κρίσιμο ριμπάουντ έβαλε τη «βασίλισσα» σε τροχιά νίκης, ενώ το λάθος του Φόιγκντμαν έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Ισπανών.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 42-40, 67-66, 91-87

Ρεάλ Μαδρίτης (Ματέο): Κοζέρ 6 (2), Φερνάντεθ, Αμπάλδε, Χάνγκα 3, Χεζόνια 12 (2), Ροντρίγκεθ 2, Ντεκ 6, Πουαριέ 6, Ταβάρες 17, Γιαμπουσέλε 12 (1), Μούσα 27 (2)

Αρμάνι Μιλάνο (Μεσίνα): Ντέιβις 10, Λουγουαγού-Καμπαρό 2, Πάνγκος 9 (1), Τονούτ 14 (2), Μέλι 16 (1), Μπάρον 14 (2), Νέιπιερ 17 (1), Ρίτσι, Χάινς 2 , Φόγκτμαν 3 (1).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ