fbpx

Πιτίνο… ως τα 80 στους πάγκους!

Πιτίνο… ως τα 80 στους πάγκους!

Λίγο πριν την πρεμιέρα του στην March Madness, ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού κατέστησε σαφές ότι θα προπονήσει για άλλη μια δεκαετία

Είναι η χρονιά της προσωπικής του εξιλέωσης και όπως φαίνεται του έχει δώσει ώθηση ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται στους πάγκους μέχρι τα γεράματα του. «Θέλω να προπονήσω για άλλα δέκα χρόνια», είπε ο 70χρονος Ρικ Πιτίνο, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση του Αϊόνα για τον πρώτο γύρο στο τελικό τουρνουά του ΝCΑΑ απέναντι στο Κονέκτικατ. «Σωματικά είμαι σε καλή κατάσταση και πνευματικά νομίζω ότι το έχω ακόμα. Αλλά η γυναίκα μου λέει ότι αν θες να κάνεις τον Θεό να γελάσει, κάνε ένα πλάνο. Νομίζω, λοιπόν, ότι θα βλέπω την κατάσταση ανά χρονιά, αλλά αυτή την στιγμή η επιθυμία μου θα ήταν να προπονήσω άλλα δέκα χρόνια».

Ο άλλοτε χεντ κόουτς του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας από το 2017 όταν απολύθηκε από το Λούιβιλ ως τον Δεκέμβριο του 2018 που προσλήφθηκε από το «τριφύλλι», βρέθηκε στο μπασκετικό περιθώριο, γεγονός που του στοίχισε και δεν μπορεί να ξεχάσει. «Ειλικρινά αυτά τα δύο χρόνια ήταν τα πιο άθλια της ζωής μου. Γιατί μου έλειψε πολύ η προπονητική. Λατρεύω να διδάσκω, να προπονώ, να δίνω κίνητρο. Ότι έχει σχέση με την δουλειά μου, μου έλειψε σε τεράστιο βαθμό».

Μάλιστα πρόσθεσε πως θα μπορούσε να προπονήσει ακόμα 12 χρόνια, αλλά… «θα δεχθώ και έξι ή επτά».

Φυσικά για μια ακόμη φορά ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αποχώρησης του από τους Gaels, ώστε να αναλάβει ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα όπως το Σεντ Τζον’ς ή το Τζόρτζταουν, που τον έχουν στο Νο1 της λίστας τους. «Για μένα το πιο σημαντικό είναι να νικάω. Στο Αϊόνα οι περισσότεροι βασικοί μου θα επιστρέψουν την επόμενη σεζόν και θα έχουμε και πάλι μια πολύ καλή ομάδα. Οι νίκες είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην ζωή μου. Οπότε για να απαντήσω στην ερώτηση σας με ειλικρίνεια, θα πρέπει να μου έρθει πρόταση από ένα πολύ ξεχωριστό μέρος, ώστε να σκεφτώ να φύγω».

Για να το θέσουμε πιο απλά: Ο Ρικ Πιτίνο ετοιμάζεται για ένα ακόμα μεγάλο συμβόλαιο στην καριέρα του…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Μπάσκετ